Evo u čemu su Hrvati apsolutni favoriti za zlato!

Hrvatski četverac na pariće sjajno je odradio polufinalnu utrku na Olimpijskim igrama u Londonu. Ostvarili su najbrže vrijeme obaju polufinalnih utrka (6:03.39) i tako izborili finale.

1.8.2012.
12:11
VOYO logo

Prije utrke nagađalo se da bi najveća konkurencija hrvatskoj posadi u sastavu Valent i Marin Sinković, Damir Martin i David Šain trebali biti Rusi. Rusi su uistinu i vodili na prva dva prolaza, ali zatim je Hrvatska prešla u vodstvo, dok Rusi nisu uspjeli izboriti finale, te su završili tek peti. Australija (6:05.45) je završila druga, dok je treća u našoj skupini završila Velika Britanija (6:05.71). Prve tri reprezentacije iz obaju polufinalnih skupina izborile su A finale. Iz druge polufinalne skupine to su učinile posade Njemačke, Estonije i Poljske. Nijemci su u drugoj skupini slavili s vremenom 6:05.85 i upravo bi oni trebali biti najveći konkurenti Hrvatskoj za osvajanje zlatne medalje u finalu.

"Ne treba bježati od uloge favorita za zlatnu medalju. Dečki cijele godine nisu ni od koga izgubili i mislim bi bili razočarani kad ne bi uzeli zlato", izjavio je Igor Boraska, proslavljeni hrvatski veslač, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. Finalna utrka vozi se u petak, 3. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veslač u konkurenciji samaca Mario Vekić izborio je plasman u C finale na londonskim Olimpijskim igrama. Vekić je u svojoj skupini ostvario najbrže vrijeme (7:33.51) i osvojio prvo mjesto ispred Indijca Sawarna Singha (7:36.25) i Mathiasa Raymonda (7:38.17) iz Monaca. To znači da će se Vekić u C finalu boriti za plasman od 13. do 18. mjesta. Kažimo da je Vekićeva utrka bila vrlo spora budući da je hrvatski veslač slavio sa skoro 30 sekundi sporijim vremenom nego li ga je ostvario u četvrtfinalu (7:05.78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo