Hrvatska ima prvu medalju u Londonu!

Evo je, Hrvatska je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

3.8.2012.
10:57
VOYO logo

Prva je to hrvatska medalja na ovim Olimpijskim igrama i samo taj podatak mora veseliti hrvatske navijače, no ipak se u ovoj utrci očekivala zlatna medalja. Tako su ovu utrku najavljivali i sam hrvatski veslači Valent i Marin Sinković, Damir Martin i David Šain. Znalo se da je Njemačka glavni suparnik Hrvatskoj, a baš su Nijemci munjevito krenuli u utrku. Polako su stvarali prednost, ali se ipak očekivalo da će Hrvati u jednom trenutku finalne utrke krenuti u lov. No, to se nije dogodilo.

Njemačka je posada gutala stazu i na polovici utrke je imala cijelu dužinu čamca prednosti. Zadržala je istu prednost i odbila sve napade suparnika bez problema. Hrvatski se četverac čak borio i za srebrnu medalju. Stiskali su Australci cijelu utrku, pa tako i u finišu, ali Hrvatska je ipak uspjela doći do srebra. Vjerojatno mora ostati mali žal nakon ovoga jer su tijekom godine Hrvati bili najbolja posada na svijetu, pa tako i u kvalifikacijama u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski četverac u sastavu Martin i Valent Sinković, Damir Martin i David Šain u polufinalnoj je utrci imao najbolje vrijeme kvalifikacija, stoga se s punim pravom može reći da su veliki favoriti u finalu.

A kad se tome pridoda da su ove godine naprosto nepobjedivi, te da su od 2009. godine od 54 utrke pobijedili na njih 46, jasno je da se svi nadamo zlatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem će veslačima predstavljati i jak vjetar koji najavljuju organizatori. No, naši dečki ističu da im to ne smeta, baš naprotiv, često u trenirali po vjetru za razliku od svojih protivnika. Može li to biti njihova dodatna prednost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike