Samo su oni najavili osvajanje zlata za Hrvatsku!

Na impresivan je način hrvatski četverac na pariće ušao u olimpijski finale. Baš kao i u kvalifikacijama, i u polufinalnoj utrci naši su dečki bili najbrži.

2.8.2012.
9:28
VOYO logo

"Naša je taktika bila da Rusi ne odu previše i nismo se dali zbuniti njihovim jakim startom. Oni su u tom dijelu neuračunljivi. Ne znam što im je to trebalo. Izašli smo im dobro na startu, oni su to htjeli odmah nadoknaditi, puno su se u tome potrošili", priča jedan od naših junaka Damir Martin.

U njihovoj polufinalnoj skupini drugi su bili svjetski prvaci Australci, a treći domaćini Britanci, koje je na regatnoj stazi u Eton Dorneyju bodrilo 30.000 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nismo veslali pred tako velikim brojem ljudi. Posljednjih 700 metara bilo je zaglušujuće. Bilo je pomalo klaustrofobično jer smo mi dolje, a buka sa svih strana. No, to na nas nije utjecalo. Uostalom, posljednjih 500 metara ionako se ide maksimalno, tu više nema ni ritma", priznao je Martin Sinković.

U toj je završnici bilo toliko bučno da Damir Martin sa svoje pozicije broj tri nije niti pokušavao davati komande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ja manje govorim, to je utrka bolja. Srećom, ovaj put u završnici nisam trebao ništa vikati, a i da jesam, dečki me ne bi čuli. Nama je žamor u glavi i kada nema nikoga, a kamoli kada je ovoliko publike", kazao je Vukovarac Damir Martin.

Ako je on časnik za vezu, Valent Sinković je vođa čamca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja pokušavam naći što racionalniji ritam, da što brže idemo, a da se što manje umaramo. Dogovorili smo da ćemo u sredini voziti sa 35 zaveslaja u minuti, a da na kraju dižemo na 38, 39 zaveslaja. Kada bude malo veća frka, recimo u finalu, ići će to i na više. Ostalo je sigurno malo rezerve".

Osječanin David Šain govorio je pak o doprinosu ljudi izvan čamca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada dolazi do izražaja to što trener Nikola Bralić toliko inzistira na našoj tehnici veslanja, a dosta nam je pomogao i rad s psihologinjom Renatom Barić. Šteta što HOO nije našao načina da i psihologe uvrsti u olimpijsku delegaciju".

Kad je već nema tu, dečki su tome doskočili uz pomoć Skypea pa su razgovarali s psihologinjom preko laptopa i interneta. Vjerovati je da će i uoči finala doći do internetske seanse jer, da pobijede najveće konkurente Nijemce, trebat će doista imati vrlo jaku psihu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo s njima inače jako dobri, no ovaj put naša komunikacija neće biti kao obično. Zamre to prije finala, svatko gleda svoja posla", kazala su uglas braća Sinković.

Finale je na rasporedu u petak, a sportska Hrvatska čeka samo jedno - prvu medalju iz Londona i to onu najsjajniju! Sretno momci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo