KOCKASTI BOB NA OLIMPIJADI / Hrvatski bob četverosjed izborio ZOI

Image

Ipak, konačna potvrda za put u Vancouver 2010. očekuje se 17. siječnja. Naša posada trenutno je 27., a najboljih 30 ide na olimpijadu.

22.12.2009.
17:00
VOYO logo

Hrvatski bob četverosjed izborio je sudjelovanje na Zimskim olimpisjkim igrama koje će se održati u Vancouveru od 12. do 28. veljače iduće godine. Posadi, koju čini Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits, je to uspjelo nakon američke turneje i sedam utrka na America Cupu.

Ipak, službena potvrda očekuje se 17. siječnja 2010..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska posada otišla je u SAD s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto, što je među 30 posada koje imaju pravo nastupa na ZOI. Našem četverosjedu još predstoji nastup 17. siječnja 2010. u Cesani, kada se i zatvara lista olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male izglede za osigurati nastup u Vancouveru kroz kvalifikacijsko natjecanja u Italiji.

Prema sustavu kvalifikacija za ZOI, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009/2010., i to - tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu. Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europa Cup i America Cup, a hrvatska posada imala je pravo nastupa na Europa i America Cupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009/2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo