Nevjerojatna drama u Barceloni! Vaterpolisti se spasili debakla!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je nastup u polufinalu vaterpolskog SP-a u Barceloni! Nakon produžetka naši vaterpolisti su svladali Australiju sa 7:6.

30.7.2013.
16:32
VOYO logo

Nakon pobjeda protiv tri nedorasla suparnika (Kanada, JAR, Novi Zeland) izabranici Ivice Tucka su protiv prvog ozbiljnijeg protivnika u nokaut-fazi odigrali vrlo lošu utakmicu. Obrana je još i funkcionirala dobro, ali u napadu su olimpijski pobjednici bili potpuno neinventivni i neodlučni.

Dvaput su naši vaterpolisti vodili tijekom prvih dviju četvrtina, ali Australci, koje vodi hrvatski stručnjak Elvis Fatović, isto su se tako dvaput vraćali. Do prve je prednosti Australija došla u trećoj četvrtini preko Aarona Youngera, a u zadnjoj su dionici Fatovićevi igrači u dva navrata imali i plus dva. Ipak, uz dva pogotka Mara Jokovića i jedan Luke Lončara, te niz obrana Josipa Pavića, Hrvatska je došla do 5:5 i izborila produžetak premda treba spomenuti i da je u posljednjoj sekundi s igračem više Richard Campbell iz stopostotne prilike pogodio stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžecima (2x3 minute) su Andro Bušlje i Petar Muslim svojim pogocima ipak odveli našu reprezentaciju u polufinale u kojem će joj suparnik biti Mađarska koja je u utorak deklasirala Grčku s 9-3.

Dvostruki strijelac za Hrvatsku protiv Australaca je bio Joković, a po jedan su pogodak dodali Paulo Obradović, Sandro Sukno, Lončar, Bušlje i Muslim. William Miller je postigao dva gola za Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila iznimno teška utakmica, neizvjesna do samoga kraja. Ono što je najvažnije je da smo uspjeli pobijediti. Napravili smo neke pogreške, bila je ovo fizički naporna utakmica koja nas je puno potrošila. Ova ekipa ima izniman karakter i pozitivnu energiju i to nas je izvuklo. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Igrači se moraju odmoriti jer već u srijedu nastavljamo s pripremama za polufinale", poručio je hrvatski izbornik Ivica Tucak, dok je Petar Muslim, autor pobjedničkog pogotka, dodao:

"Dobili smo skoro izgubljenu utakmicu. To je veličina ove ekipe: iako smo igrali loše, na kraju smo uspjeli pobijediti. Sada što prije moramo zaboraviti Australiju, okrenuti se Mađarima. Svoj smo cilj, ulazak u polufinale, ostvarili i sada idemo pokušati pobijediti Mađare."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalnu utakmicu protiv Mađara Hrvatska igra u četvrtak. U četvrtfinalu je Mađarska, podsjetimo, svladala Grčku s 9:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo