STATISTIKA JE KAO BIKINI / Hrvatska u crnoj seriji, Islandu u dobrom nizu!

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija dočekuje uzvratni dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda s nizom od pet službenih susreta bez pobjede, dok Island već pet susreta u nizu nije izgubio.

18.11.2013.
10:36
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska je u zadnjih pet susreta upisala dva neodlučena ishoda i tri poraza uz negativnu razliku pogodaka 2-6. Crna serija započela je sedmog lipnja u Zagrebu šokantnim porazom od Škotske (0:1).

Uslijedilo je gostovanje u Beogradu protiv Srbije (1:1), te novi domaći poraz, ovoga puta od Belgije (1:2). Natjecanje u skupini 'vatreni' su zaokružili i porazom u Glasgowu od Škotske (0:2). Prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP u Reykjaviku protiv Islanda završio je bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je u zadnjih pet susreta upisao dvije pobjede i tri neodlučena ishoda uz pozitivnu razliku pogodaka 9-6. Pozitivni niz koji je Island doveo do najvećeg nogometnog uspjeha u povijesti zemlje, te praga velike senzacije, započeo je u rujnu u Bernu u ludoj utakmici protiv Švicarske.

Domaćin je u 54. minuti vodio 4:1, no Island je u nastavku susreta zabio tri gola osvojivši bod koji ga je vratio u život. Uslijedile su dvije domaće pobjede protiv Albanije (2:1) i Cipra (2:0), te remi u Oslu protiv Norveške (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji susret u kojem Island nije izgubio bio je prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP u Reykjaviku protiv Hrvatske (0:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo