Hrvatska slavi, Španjolci bjesne zbog 'krađe'!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 2. kolu Olimpijskog turnira Španjolsku 8:7.

31.7.2012.
9:52
VOYO logo

Iako su u trećoj četvrtini imali vodstvo od 7:4, hrvatski su vaterpolisti na jedvite jade došli do pobjede od 8:7. No, slavlje Barakuda zasjenila je odluka sudaca dvije sekunde prije kraja kada je Perez opalio po golu Pavića, a lopta je, činilo se, prešla crtu.

Premda se gol činio očitim, odgovorni sudac nije priznao pogodak. Tom je, kontroverznom odlukom, koja je čak i hrvatskog izbornika Ratka Rudića natjerala na priznanje da je gola bilo, Hrvatska stigla do druge pobjede u skupini A olimpijskoga vaterpolskog turnira. Nakon Grčke u nedjelju pala je i Španjolska 8:7. Početkom treće četvrtine, konkretno pet minuta i 38 sekundi prije kraja treće dionice igre, Hrvati su pogotkom Nikše Dobuda nakon lijepe akcije pri igraču više poveli 7:4. Nakon toga naši dečki propustili su četiri iduće situacije s igračem više, te su bez pogotka bili punih 12,5 minuta igre, tijekom kojih su Španjolci uspjeli izjednačiti. Konačno, minutu i šest sekundi prije kraja utakmice Sandro Sukno pogodio je iz peterca za, ispostavilo se, drugu pobjedu aspiranata na medalju. Po dva su gola za pobjednike zabili Nikša Dobud i Sandro Sukno, dok su se po jednom u listu strijelaca upisivali Damir Burić, Andro Bušlje, Igor Hinić i Miho Bošković. Bošković je briljirao u ulozi asistenta dodavši tri lopte za gol. Josip Pavić opet je bio na razini obranivši 14 od 21 udarca upućenog unutar okvira gola. U četvrtak u dvoboju trećeg kola Hrvatska se sastaje s Talijanima, aktualnim svjetskim prvacima iz Šangaja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTA ČETVRTINA:

8' - Perez je dvije sekunde prije kraja zapucao na naša vrata, lopta je, izgledalo je, prešla zamišljenu crtu cijelim obujmom, no sudac nije priznao gol. Uf, vući će se repovi nakon ovog!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - GOL ZA HRVATSKU: Nakon fantastične obrane Pavića s dva metra udaljenosti, sijevnula je hrvatska kontra iz koje smo zaradili peterac koji je u vodstvo pretvorio Sukno!

6' - Još jedan promašaj, iz dobre pozicije nije uspio zabiti Obradović. Već smo 11 minuta bez pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Sukno je promašio dobru priliku za vodstvo, s druge strane isto je napravio Perrone.

1' - I četvrti početni napad pripao je Hrvatskoj, odlično je plivao Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TREĆA ČETVRTINA:

8' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Pet sekundi prije kraja Perrone je zabio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Imali smo čak četiri napada za redom, ali ni Muslim ni Bošković nisu uspjeli zabiti.

5' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Novi peterac za Furiju. Izveo ga je Espanol, pogodio vratnicu, lopta mu se odbila ponovno u ruke, a iz drugog je pokušaja zabio i smanjio zaostatak na -1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Veliku su priliku imali Španjolci, ali je udarac nakon kontranapada sjajno skinuo Josip Pavić.

3' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Španjolci ipak drže priključak, zabio je Molina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - GOL ZA HRVATSKU: Opet je Bošković fantastično pronašao Dobuda u pet metara, a ovaj zabio svoj drugi pogodak.

2' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Furija je po prvi put na utakmici iskoristila igrača više. Zabio je Espanol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - GOL ZA HRVATSKU: Opet prvi napad naš i odmah gol. Zabio je Bošković i odveo Barakude na tri gola prednosti.

DRUGA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - GOL ZA HRVATSKU: Bombetina Burića. Hrvatska ponovno ima dva gola prednosti.

7' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Kakva šteta, imali smo lijepu priliku otići na tri gola prednosti, no pogriješio je Barać. Španjolci su pobjegli u kontru i zabili za 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - GOL ZA HRVATSKU: Jedna fenomenalna asistencija Mihe Boškovića. Pronašao je Hinića ispred gola, a ovaj gura loptu u mrežu. Ponovno imamo dva razlike.

4' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Sijevnula je kontra Furije. Perrone je zabio za 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Hrvatska igra sjajnu obranu! Španjolci nemaju rješenje.

2' - GOL ZA HRVATSKU: Bošković je sjajno pronašao Dobuda u pet metara, a ovaj zabija za 3:1!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Opet je prva lopta naša, sjajno je plivao Bošković.

PRVA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Veliku su priliku propustili naši vaterpolisti u zadnjim trenucima. Nismo iskoristili igrača više, promašio je Barać. Hrvatska ima vodstvo, ali mogli smo i uvjerljivijim rezultatom završiti četvrtinu.

6' - GOL ZA HRVATSKU: Odličnu akciju naših vaterpolista završio je Andro Bušlje. Hrvatska ima prvo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - GOL ZA HRVATSKU: Prvi igrač više i odmah pogodak. Zabio je Barać.

3' - Bušlje je skrivio peterac, a Hrvatska vrata sjajnom obranom spasio Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - GOL ZA ŠPANJOLSKU: Iskoristio je Espanol neopreznost hrvatske obrane i sjajnim lobom prebacio Pavića za vodstvo.

1' - Utakmica je počela! Prvi napad za Hrvatsku izborio je Maro Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima sjajnih Boškovića i Sukna, te iznimno raspoloženog Pavića na golu, Hrvatska je u teškom meču došla do dva boda protiv Grčke. Slijedi Španjolska, koja je 1. kolo deklasirala Kazahstan. Veliki dobitak za naše vaterpoliste je povratak Ratka Rudića na klupu.

Nakon tijesne pobjede od 8:6 protiv Grčke na otvaranju Olimpijskih igrača, hrvatskim vaterpolistima slijedi novi ispit. Barakude su u prvom susretu igrale u grču, bio je to klasičan sindrom prve utakmice, no tek sad slijedi pravi ispit.

Nikad opasnija Španjolska, koja je u prvom kolu lako sredila Kazahstan 14:6, bit će prava prilika da Rudićevi izabranici pokažu koliko zapravo vrijede. "Za motivaciju i pristup dajem deset bodova, a forma nam je za sedmicu, no bit će bolje već protiv Španjolske", rekao je Miho Bošković, koji je u prvom susretu Grcima zabio dva gola.

Ključ naše pobjede u prvom kolu bio je sjajni vratar Josip Pavić, koji je sakupio čak 14 obrana.

"Lakše mi je jer Frano Vićan izuzetan vratar, a spoznaja da on može uskočiti ako mi krene loše daje sigurnost. Bio bi prevelik rizik doći na OI sa samo jednim vratarom. Što se Španjolaca tiče, odlični su plivači i morat ćemo pripaziti na njihovu kontru. S druge strane, poput Grka, i oni su doveli tri centra, što je neobičnost u današnjem vaterpolu u kojem se teži što bržoj igri", istaknuo je pouzdani vratar. Bez obzira na Španjolce i niz teških utakmica u skupini, naši su igrači uvjereni u četvrtfinale. "Volio bih da se sa Srbima sretnemo što kasnije. Mi i oni smo se nekako u posljednje vrijeme najviše nametnuli i ne bi bilo dobro da idemo jedni na druge već u četvrtfinalu", zaključio je Bošković na kraju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo