TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO / Hrvatska skoro iznenadila Dansku

Image

Nakon dvije uvjerljive pobjede na startu svjetskog prvenstva u Brazilu hrvatska ženska rukometna reprezentacije je u dvoboju trećeg kola skupine D u Sao Bernardo do Campu izgubila od Danske 19:23 (8:10).

7.12.2011.
7:40
VOYO logo

Rukometašice Hrvatske poražene su u susretu trećeg kola skupine D svjetskog prvenstva od reprezentacije Danske 19:23.

Odabranice izbornika Vladimira Canjuge u prva dva kola su pobijedile amaterke iz Obale Bjelokosti (36:20) i Urugvaja (45:15), no u prvoj pravoj utakmici su upisale poraz. Bila je to šesta utakmica hrvatskih i danskih rukometašica i naš peti poraz. Do sada smo jedini trijumf ostvarili 2003. na EP u Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Andreja Penezić s devet te Katarina Ježić s četiri gola, dok su Dankinje predvodile Trine Troelsen sa šest i Louise Burgaard s pet golova.

Hrvatska se ovim porazom udaljila od prve pozicije u skupini koja bi donijela lakšeg suparnika u osmini finala. U osminu finala će se plasirati prve četiri reprezentacije iz svake skupine. Hrvatsku u idućem kolu očekuje ogled protiv Švedske u četvrtak u 18 sati po hrvatskom vremenu. U posljednjem kolu u petak, 9. prosinca u 22.30 sati hrvatske rukometašice će igrati protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo