debakl u varaždinu / Hrvatska prva ekipa koja je ispala s EP

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatske rukometašice nisu pobijedile ni u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj te tako nisu izborile drugi krug.

10.12.2014.
19:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 2. kola C skupine Europskog prvenstva u Varaždinu Nizozemska i Švedska su odigrale 30-30 (16-15), dok je u skupini D Francuska deklasirala Srbiju s 27-16 nakon što su Srpkinje u prvom poluvremenu postigle samo tri zgoditka.

Nizozemke su nakon pobjede nad Njemačkom propustile veliku priliku dobiti i Šveđanke. Dvije minute do zadnje sirene Nizozemke su imale vodstvo 30-28, no Šveđanke je poraza spasila Ida Oden pogotkom 12 sekundi prije kraja. Estavana Polman je s 10 zgoditaka bila prvi strijelac Nizozemske, a Ida Oden sa sedam golova Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim ishodom Nizozemska i Švedska imaju po tri boda, ali još nijedna ekipa nije prošla dalje, pa večerašnji dvoboj hrvatskih rukometašica protiv Njemačke postaje ključan. Hrvatska i Njemačka su izgubile svoje prve utakmice.

U skupini D u Osijeku Francuska je nadigrala Srbiju s 27-16 (11-3) i također potvrdila plasman među tri najbolje ekipe u skupini. Srpkinje su u prvom poluvremenu zabile samo tri zgoditka, ali su u drugom popravile dojam i upisale ipak pristojan poraz. Alexandra Lacrabere je sa sedam golova bila prvi strijelac Francuske, a Jovana Stojiljković s četiri gola Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini Francuska je prva s četiri boda, Crna Gora ima dva, a Srbija i Slovačka su bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo