VATRENI NA WEMBLEYU / Jedna stvar bi mogla presuditi u okršaju s Englezima; ' Njima je to forte, a mi u tome nismo predobri...'

Image
Foto: Profimedia /PIXSELL

Prvu utakmicu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu, dvoboj s jednim od favorita cijelog natjecanja, Engleskom, za Net.hr najavio je legendarni hrvatski napadač Branko Strupar

13.6.2021.
8:00
Profimedia /PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju (15 sati) protiv Engleske igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Englezi, jedni od domaćina Eura, u taj dvoboj ulaze kao veliki favoriti i žele se osvetiti Vatrenima, koji su ih izbacili u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.

Image
VATRENI OVO MORAJU ISKORISTITI /

Jedan od najboljih engleskih nogometaša neće moći igrati protiv Hrvatske na otvaranju Eura

Image
VATRENI OVO MORAJU ISKORISTITI /

Jedan od najboljih engleskih nogometaša neće moći igrati protiv Hrvatske na otvaranju Eura

Uoči dvoboja Hrvatske i Engleske svoja razmišljanja za Net.hr podijelio je proslavljeni hrvatski napadač Branko Strupar, koji je tijekom karijere igrao za engleski Derby County i dobro je upoznat s nogometom na "Otoku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Branko Strupar

"Engleska je najopasniji protivnik u skupini, ostali smo im dužnici s posljednjeg Svjetskog prvenstva, kada im nismo dopustili da uđu u finale. Vrhunska su reprezentacija, ali naravno da se i nas nešto pita", rekao je na početku Strupar.

Oprezna utakmica

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije bila poražena u prvim susretima na europskim prvenstvima, dok engleska vrsta nikada nije slavila u uvodnim dvobojima EURO-a. Ta statistika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te statistike su uvijek tu da se ruše, ja vjerujem da će utakmica, s obzirom na to da je uvodna, biti dosta oprezna s jedne i druge strane. To je dvoboj dvije najveće reprezentacije u grupi i teško je predvidjeti krajnji rezultat, hoće li Englezi opet ne pobijediti, a Hrvatska opet ne izgubiti. Po tome bi trebalo biti neriješeno", prokomentirao je Strupar.

    Oni su odlični, ali smo i mi odlični

Legendarni hrvatski napadač zatim je odgovorio na pitanje kako bi se hrvatski nogometaši trebali suprotstaviti Englezima u nedjelju na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije je ne izgubiti. Engleska je favorit i zbog toga što su domaćini, a sigurno imaju motiv više jer smo ih izbacili sa Svjetskog prvenstva, a i ranije kada smo ih pobijedili u kvalifikacijama za Euro 2008", izjavio je Strupar pa nastavio:

"Treba igrati hrabro, respekt uvijek postoji, ali imamo i mi svoje adute. Oni su odlični, ali smo i mi odlični. Trebamo što više držati loptu, imamo odlične vezne igrače , i ne griješiti. Ako pogriješimo, onda su oni kako opasni jer imaju izrazito brze igrače. Moramo se dobro kretati kada nemamo posjed lote, kada Englezi napadaju, ne smijemo ostavljati njihove bokove jer oni baziraju svoju igru na brzim bokovima, a ako prođe centaršut u 16 metara je odlični Harry Kane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/41e25ade-c612-11eb-b65a-72eb7f9a4c39/original

"Najvažniji od svega su prekidi. Oni su Englezima 'forte', a mi u tome nismo predobri. Tako da treba jako paziti kod kornera i slobodnih udaraca", istaknuo je.

Tko će biti najistureniji?

Do utakmice nas dijele još samo dva dana, a još se ne zna koji će napadač će istrčati protiv Engleza. hoće li to biti Bruno Petković, Andrej Kramarić ili Ante Rebić, kojega je izbornik Zlatko Dalić uigravao na treningu na toj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su spekulacije sada, mislim da Dalić već zna kojega će napadača staviti u momčad. Mislim da svi očekuju Petkovića, i ja osobno. Imamo dosta opcija u napadu, sve ovisi o sustavu u kojemu ćemo igrati. Isto tako i Budimir je sličan Petkoviću i ako želiš igrača koji može igrati s leđima prema golu, da unese neki mir kad ces biti pod pritiskom, onda Petković ili Budimir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S druge strane, Kramarić se dokazao u Bundesligi i on isto zaslužuje igrati. Isto tako na bokovima Brekalo, Vlašić... Imamo opcija, vidjet ćemo za koju će se opredijeliti", zaključio je Strupar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike