Otvorena veza / Hrvatska premijera - Infiniti Q30

Image

Alijansa Renault-Nissan i Mercedes-Benz svojoj dosadašnjoj suradnji dodali su novu vrijednost u vidi jednog od najljepših premium kompakata na tržištu

17.3.2016.
16:47
VOYO logo

Zajedno raditi i surađivati, dijeliti stvari, a opet imati svoju samostalnost i prepoznatljivost. To je odlika uspješne veze kakvu su pred nekoliko godina uspostavila dva diva, jedan njemački a drugi francusko-japanski. I to funkcionira, kako na radost kupaca tako i proizvođača koji dijeljenjem sklopova značajno ruše razvojne troškove. Tako je i Nissanova luksuzna filijala, Infiniti, konačno dobila svog predstavnika u luksuznom C segmentu u kojem ga osim Mercedesa A klase očekuju Audi A3 i BMW Serije 1. Postavljen je na platformu A klase s kojom dijeli dobar dio mehaničkih i elektronskih komponenti no proizvodi se u tvornici u Velikoj Britaniji. Zadržao je prednji MacPherson ovjes iz A klase i multilink pozadi.

Image

Infiniti Q30

Image

Infiniti Q30

Izvana je to prepoznatljivi pripadnik nove generacije Infinitija koji kombinira sport i luksuz naglašen u poprilično velikoj količini kroma na vozilu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infiniti je pored toga po svojoj specifikaciji podesio amortizere. Izvana je to prepoznatljivi pripadnik nove generacije Infinitija koji kombinira sport i luksuz naglašen u poprilično velikoj količini kroma na vozilu. S druge strane, crni obrubi blatobrana daju mu svojevrstan crossoverski štih. Dizajneri su se posebno potrudili oko dizajna C nosača i stražnjeg dijela automobila koji izgledaju atraktivno i dinamično. Iznutra se lako prepozna da je riječ o dvojajčanom blizancu A klase. Prije svega po volanu, sjedalima, ploči s instrumentima, komandama klime, prekidačima na vratima i „inženjerskoj“ polugi s lijeve strane upravljača na kojoj su komande pokazivača smjera, dugih svjetala i brisača. No, prednja armatura i središnji greben su drugačiji a Infiniti poput Mercedesa nema ručicu automatskog mjenjača na desnoj strani volana nego je ipak na „starom mjestu“, između sjedala. Četiri su paketa opreme, solidni već od starta, naziva Base, Premium, Premium Tech i Sport, a koja se mogu nadograđivati s nekom od stavki s popisa dodatne opreme.

Image

Infiniti Q30

Kad govorimo o motorizaciji, ona je iz zajedničke vitrine Mercedesa i Renault-Nissana. Ponudu benzinaca čine 1.6 litreni turbo motor sa 122, odnosno 156 KS te dvolitreni turbobenzinac s 211 KS. Turbodizele predstavljaju 1.5 litreni dci stroj sa 109, odnosno 2.2 litreni sa 170 KS. Motori se isporučuju s ručnim 6-stupanjskim ili automatskim 7-stupanjskim mjenjačem dok su najsnažniji benzinac i dizel dostupni i s pogonom na sve kotače, i to u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene se kreću od 255.386 kn koliko stoji Q30 1.5d Base pa do 398.794 kn koliko treba izbrojati za top model 2.2d 7AT AWD.

Image

Infiniti Q30

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo