utakmica generacije / Hrvatska ostala bez polufinala kadetskog Eura nakon sudbonosnog penala

Image

U lutriji udaraca s bijele točke više preciznosti i koncentracije pokazali su belgijski nogometaši

15.5.2015.
17:21
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Bugarskoj, nakon što je Belgija slavila s 2-1 u raspucavanju u četvrtfinalu odigranom u petak u Burgasu.

Rezultat je nakon 80 minuta igre bio 1-1, a hrvatski su nogometaši bili bolja momčad u regularnom dijelu utakmice. No, tu svoju nadmoć nisu uspjeli materijalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela u 34. minuti kad se ispred belgijskih vrata sjajno snašao Karlo Igor Majić koji je udarac Davora Lovrena s 20-ak metara uspio petom skrenuti u mrežu. Do 53. minute su se mladi hrvatski nogometaši odlično branili i nisu dopuštali Belgijcima da ozbiljnije zaprijete Adrianu Šemperu. No, tada je nesretno pogriješio Branimir Kalaica u primanju lopte, što je iskoristio Ismail Azzaoui. Sam je izbio pred Šempera i hladnokrvno ga prebacio za izjednačenje.

To je bio i konačan rezultat nakon 80 minuta, iako su u nekoliko navrata hrvatski reprezentativci zaprijetili belgijskom vrataru Teunckensu. Babić ga je u 76. minuti uspio prebaciti, ali nije pogodio vrata. U sudačkoj nadoknadi Borna Sosa se prošetao kroz belgijsku obranu, ali na njegovo ubacivanje nitko od suigrača nije uspio dobro reagirati te je tako propala prilika za pobjedu prije raspucavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lutriji udaraca s bijele točke više preciznosti i koncentracije pokazali su belgijski nogometaši. Sva petorica koja su stala pred Šempera uspjeli su svladati hrvatskog čuvara mreže, a prolaz Belgiji u polufinale donio je Ismail Azzaoui, strijelac izjednačujućeg pogotka u 53. minuti utakmice. Kapetan Nikola Moro bio je prvi izvođač za Hrvatsku, ali je vratar Teunckens njegov relativno loš udarac lakoćom obranio. Brekalo, Lovren i Sosa su bili precizni, ali to nije bilo dovoljno s obzirom na to da Adrian Šemper nije uspio zaustaviti nijedan udarac Belgijaca.

Ovom pobjedom i plasmanom u polufinale Belgija je ujedno osigurala i mjesto na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 17 godina, kojem je u listopadu i studenom ove godine domaćin Čile. I Hrvatska se još uvijek može plasirati na svjetsku smotru najboljih, ali će to morati izboriti u razigravanju. Od četiri poražene reprezentacije u četvrtfinalu, dvije će izboriti vizu za Čile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo