osigurali puni plijen / Hrvatska na startu kvalifikacija osigurala tri boda protiv Malte

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija na startu je kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2016. u Francuskoj protiv Malte osigurala tri boda. Nakon mlakog i usporenog prvog dijela u kojima je Malta ostala s igračem manje, Hrvatska je u drugom poluvremenu zahvaljujući bržoj igri pogocima Modrića i Kramarića uspjela slomiti Maltežane.

9.9.2014.
22:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

'Vatreni' su pobjednički započeli put ka EURU 2016. Na Maksimiru su protiv malteškog 'bunkera' upisana tri boda na startu kvalifikacija, ali se igra izabranika Nike Kovača protiv Malte sigurno neće pamtiti. 

Izbornik Kovač je susret započeo s Hrvojem Milićem na lijevoj strani umjesto Ivana Strinića, koji je danas postao otac, prvi strijelac HNL-a Andrej Kramarić je bio na klupi, a u prvih 11 je ušao mladi Halilović. Hrvatska je utakmicu započela u svojoj pričuvnoj, plavoj garnituri dresova, jer su Maltežani u Zagreb neobjašnjivo došli samo s jednim, bijelo-crvenim dresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su zaprijetili gosti, Schembri je iskosa s desne strane uputio opasan udarac kojeg je Subašić obranio, a na prvu hrvatsku priliku čekalo s 16 minuta, kada je udarac Mandžukića u padu završio pokraj desne vratnice. Hrvatska se nije uspijevala nametnuti čvrstim Maltežanima u prvih pola sata, no u 30. minuti igrač gostiju Steve Borg je zbog udaranja koljenom Mandžukića zaradio crveni karton.

U 43. minuti udarac Halilovića s 15 metara obranio je maltežanski vratar Hogg, a u nastavku akcije Mandžukić je glavom pucao iznad vrata. I to je bio kraj vrlo slabog prvog dijela na Maksimiru u kojem je bilo jasno da se Malta ne može slomiti sa samo jednim pravim napadačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu je odmah ušao Nikica Jelavić umjesto Kovačića, a već nakon 20 sekundi igre Hrvatska je povela sjajnim pogotkom Luke Modrića s 25 metara u sami kut maltežanskih. Modrić je tako na najbolji način sam sebi čestitao 29. rođendan.

U 57. minuti udarac Halilovića je prošao pokraj vratnice, a minutu kasnije Rakitić iz blizine opalio svom snagom, no malteški branič je blokirao udarac. U 66. minuti je Modrić mogao i do drugog zgoditka, no njegov udarac prema mreži spasio je Agius glavom. U 73. minuti je Kramarić efektnim udarcem s 16 metara pogodio gredu, ali je napadač Rijeke dočekao prvijenac u hrvatskom dresu u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to precizna akcija Rakitića i Jelavića, koji je pravodobno uposlio Kramarića, a on ispod vratara Hogga pronašao put ka mreži. Jelavić je u 88. minuti propustio priliku za 3-0, Hogg je obranio njegov šut, a malteški vratar se istakao i u 90. minuti, kada je obranio šut Brozovića iz blizine.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 10. listopada u Sofiji protiv Bugarske, koja je danas slavila kod Azerbajdžana s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo