ISKUŠENJE U DAVIS CUPU / Hrvatska izjednačila protiv JAR-a

Image
Foto: PIXSELL

Nakon prvog dana susreta između Južnoafričke Republike i Hrvatske u borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa rezultat je 1-1. Za domaćine je bio uspješan Kevin Anderson, dok je Prpićevoj momčad bod donio Marin Čilić.

16.9.2011.
15:09
PIXSELL
VOYO logo

Bod za Južnu Afriku u meču koji se igra u Potchefstroomu, gradu 120 kilometara udaljenom od Johannesburga, donio je Kevin Anderson pobijedivši Ivana Dodiga sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (5), dok je rezultat izjednačio prvi hrvatski reket Marin Čilić, koji je pra dva seta dobio sa 6:0, 6:0 nakon čega mu je Izak van der Merwe predao susret.

U subotu je na rasporedu susret parova u kojem se sastaju Nikola Mektić i Antonio Veić protiv Kevina Andersona i Rika De Voesta, dok bi u nedjelju na igralište trebali izaći Marin Čilić i Kevin Anderson, a potom Ivan Dodig i Izak van der Merwe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je do pobjede stigao bez stresa. Razlika u kvaliteti između 26. i 128. tenisača svijeta je suviše velika i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Čilić je sve nade Van der Merwea u moguće čudo otklonio već u prvom setu kojeg je dobio 6:0, a kada ni u drugom setu nije uspio dobiti ni gem našem prvom reketu Južnoafrikanac je procijenio da nema smisla trošiti energiju u trećem setu protiv puno boljeg protivnika i u dogovoru s izbornikom odlučio je predati susret nakon 44 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom meču dana Anderson je u izjednačenom meču u kojem su odlučivale nijanse pobijedio Dodiga. Bio je to prvi međusobni susret dvojice tenisača koji su gotovo susjedi na ATP ljestvici, Anderson je na 34. mjestu, a Dodig tri stepenice niže. Za obojicu je ovo najbolja sezona u karijeri i očekivanja da će to biti izjednačen meč pokazala su se točnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo