DO ZLATA PREKO FRANCUSKE / Hrvatska izborila finale EP-a!

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva pobijedivši Poljsku rezultatom 24-21 (9-10). Za jedino zlato koje joj nedostaje borit će se u nedjelju s Francuzima.

30.1.2010.
17:08
VOYO logo

BEČ- Hrvatski rukometaši pobijedili su u Beču Poljsku s 24:21 (9:10) i plasirali se u finale Europskog prvenstva u kojemu će u nedjelju igrati s Francuskom.

Ivano Balić i ekipa u drugom su poluvremenu ubacili u višu brzinu i nadigrali Poljake te došli u priliku da Francuzima uzvrate za poraz u finalu SP-a u Zagrebu prije točno godinu dana i osvoje jedino zlatno odličje koje im nedostaje sa velikih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme Hrvatska je također igrala dobru obranu, ali je posve zakazala u napadu gdje nisu prolazile akcije, a na trenutke vrlo grubi Poljaci zaustavili su svaku protočnost naših akcija. Poljska je u 12. minuti došla do dva zgoditka razlike i tu je prednost održavala u većem dijelu prvog poluvremena, a Hrvatska je prvi dio utakmice završila sa svega devet postignutih zgoditaka.

Preokret i ključni trenuci utakmice zbili su se već na samom početku drugog dijela, kada je Duvnjak s tri uzastopna zgoditka, a Alilović obranom sedmerca rezultatski zaostatak pretvorili u vodstvo od 12:10. Izabranici Line Červara iskoristili su tu psihološku prednost i jednom kada su poveli, prednost više nisu ispuštali dokraja. Poljaci su u 47. minuti došli na minimalan zaostatak (16:15), ali su kauboji uzvratili s tri brza zgoditka, a jedan od njih - ujedno i svoj prvi - postigao je debitant Mataija. Iako su veći dio završnice naši rukometaši igrali s igračem manje uspješno su održavali prednost do samog kraja. Potvrdu pobjede dvije minute prije kraja ostvarili su pogotkom Balić i svojom osmom obranom na utakmici Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak je utakmicu završio s pet zgoditaka - svih pet u nastavku, Čupić je bio najboljim strijelcem s šest zgoditaka i samo jednim promašenim sedmercem, Balić (5) je odigrao maestralno u nastavku, a svoj dopirnos u napadu dali su i Vuković i Zrnić, koji se u završnici i ozlijedio.

 Finalna utakmica između Hrvatske i Francuske igrat će se u nedjelju u 17 sati, a Poljaci i Islanđani će se u 15 sati boriti za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo