nedostajalo je motiva / Horvat: 'Da je utakmica sa Švedskom imala veći značaj, drukčije bismo joj pristupili'

Osim navijača, rukometaše je danas u zračnoj luci dočekala i ekipa RTL Televizije

27.1.2019.
16:02
VOYO logo

Hrvatski rukometaši danas su se vratili sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Unatoč 'tek' 6. osvojenom mjestu, reprezentativce je u 'Franji Tuđmanu' s pljeskom dočekala nekolicina navijača, a igrači su se kratko podružili s njima i podijelili im nekoliko autograma. 

Osim navijača, rukometaše je dočekala i ekipa RTL-a, a naša Maja Oštro Flis je između ostalih, porazgovarala i s najiskusnijim reprezentativcem Zlatkom Horvatom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da možemo biti zadovoljni s našom igrom tijekom cijelog prvenstva. Taj rezultat nije nagrada kakvu smo očekivali, a očekivali smo ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva. Imali smo jedno loše poluvrijeme koje nas je izbacilo iz te utrke. Sve ostalo je bilo dobro, dobar turnir smo odigrali, mali žal ostaje, ali šta je tu je", rekao je Horvat. 

Što se tiče utakmice sa Švedskom, Horvat priznaje da nije bilo pravog motiva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je takva utakmica, bez nekog rezultatskog značaja. Naravno da se želiš oprostit s pobjedom, ali eto nismo uspjeli skupit snage da pariramo Šveđanima, ali to nije realna naša slika. Da je bila drukčija utakmica, drukčije bismo joj mi i pristupili."

Posebne pohvale Zlaja ima za najmlađe reprezentativce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, za hrvatski rukomet je odlično da su mladi igrači iskočili na tako velikoj sceni. Čestitam im na sjajno odrađenom turniru, i to je veliki zalog za budućnost." 

Stevanović se oprostio, a skori odlazak najavio je i izbornik Červar, no Horvat nije previše želio komentirati te odluke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su njihove odluke, tako to oni vide. Naravno da će nam Stivi nedostajati, iako je i sam rekao da će uskočiti ako će trebati, to je dobro znati."

Već za tri mjeseca slijede kvalifikacije za Euro - Hrvatska će put Beograda gdje će igrati sa Srbijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, tako je to s nama. Sad nam već slijede klupske obaveze i za dva mjeseca već prva utakmica s reprezentacijom. Bit će to teška utakmica, no prvo se sad trebamo odmoriti, bit će vremena."

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo