prvi strijelac utakmice / Horvat: 'Brazil se samo nama može dogoditi, sad idemo pobjedom završiti turnir'

Zlatko Horvat bio je prvi strijelac utakmice sa sedam pogodaka, a nakon utakmice je istaknuo kako najviše žali zbog poraza od Brazila

23.1.2019.
20:44
VOYO logo

Hrvatski rukometaši pobijedili su Francusku s 23:20 u posljednjem dvoboju grupne faze odigranom u srijedu u Kolnu, a naša je reprezentacija tako osigurala treću poziciju u skupini I, koja joj donosi utakmicu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Zlatko Horvat bio je prvi strijelac utakmice sa sedam pogodaka, a nakon utakmice je istaknuo kako najviše žali zbog poraza od Brazila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosni smo. Što se tiče utakmice s Brazilom, to se može samo nama dogoditi. Ostaje mali žal zbog toga, možda nakon tog Brazila nismo zaslužili izgubiti od Njemačke. Koliko god je na njihovoj strani sve bilo cijelu utakmicu, znali smo da ukoliko ćemo im biti blizu, da ćemo dobiti svoju šansu. Tako je i bilo, nažalost nismo uspjeli, i toga mi je najviše žao. Danas bismo možda igrali s Francuskom za polufinale, a mi smo bili u borbi za opstanak osigurati mjesto u kvalifikacijama za OI. Ali ponosan sam na suigrače, svi do jednoga smo ovih mjesec dana živjeli kao jedan. Moramo još samo odraditi tu jednu utakmicu kako spada."

'Obrana je ključna'

"Kad imaš veliko samopouzdanje, pogotovo u obrani, onda ti je sve lakše. Kako Francuzi žive? Pa znaju da se mogu obraniti, i onda brzim golovima lomiti protivnika. Tako i mi, kad smo odradili obranu kako treba, bili smo dobri. Napad nam je bio malo sporiji, slabiji, imali smo kratak roster, zato smo se koncentrirali na obranu i to smo dobro odradili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li biti motivacije u susretu za 5. mjesto? 

"Motivacije neće manjkati. Želimo okruniti ovo sve i otići doma s pobjeodm, makar i tom za 5. mjesto. Uvijek je slađe završiti turnir s pobjedom." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike