OTKAZANA PRVA DVA TJEDNA LIGE / Hokejaši slijede primjer košarkaških kolega

Image
Foto: Photos

Blok utakmica i dalje može biti ponovno dogovoren i preraspoređen ako strane u sportu - poslodavci i igrači - postignu sporazum o kraju lock outa, što mnogi stručnjaci smatraju nevjerojatnim.

5.10.2012.
10:06
Photos
VOYO logo

WASHINGTON - Američka profesionalna hokejaška liga NHL otkazala je prva dva tjedna regularne sezone 2012./13. s obzirom da se ne vidi kraj spora oko novog kolektivnog ugovora između poslodavaca i igrača, što je i uzrokovalo lockout.

Ova odluka utječe na 82 utakmice, koliko ih je planirano za odigrati od 11. listopada i mogla bi dovesti od otkazivanja cijele sezone kao što je bilo sa sezonom 2004./05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo razočarani što moramo objaviti ovu vijest. Hokej zaslužuje bolje, navijači zaslužuju bolje i ljudi koji zarađuju od svoje veze s NHL-om zaslužuju bolje", izjavio je zamjenik glavnog povjerenika za NHL, BillDaly.

"I dalje ostajemo predani tome da učinimo sve što je u našoj moći i postignemo sporazum koji će biti pošten prema igračima, momčadima i našim navijačima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je otkazana utakmica između aktualnih prvaka Los Angeles Kingsa na domaćem terenu protiv New York Rangersa, koja se trebala igrati 12. listopada.

Blok utakmica i dalje može biti ponovno dogovoren i preraspoređen ako strane u sporu - poslodavci i igrači - postignu sporazum o kraju lock outa, što mnogi stručnjaci smatraju nevjerojatnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do lockouta je došlo jer je istekao prijašnji kolektivni ugovor, a igrači i vlasnici klubova se nisu mogli dogovoriti o podjeli ukupnih prihoda u visini od 3,3 milijarde dolara. NHL nudi igračima šestogodišnji ugovor u kojem je inicijalnih 49 posto u njihovu korist smanjeno na 47 posto. Igrači su prema starom kolektivnom ugovoru primali 57 posto od prihoda NHL-a i sada ne žele ići ispod 52 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo