Kad euforija splasne / Hoće li Vatreni nastaviti u istom sastavu? Pet igrača spremno za oproštaj od reprezentacije

Image
Foto: PIXSELL

U redovima Vatrenih je pet igrača s 30 i više godina

18.7.2018.
13:14
PIXSELL
VOYO logo

Iako su izgubili u finalu Svjetskog prvenstva, Vatrene svijet slavi kao prvake. Zaslužili su to jer su ostvarili povijesni uspjeh u sportu. I dok ih Hrvatska slavi, postavlja se pitanje tko će od njih zaigrati Ligu nacija koja je na rasporedu već početkom rujna?

Hoće li Vatreni nastaviti u istom sastavu i hoće li ih dalje voditi Zlatko Dalić koju je u samo nekoliko mjeseci uspio odraditi posao koji nikom nije pošao za rukom posljednjih 20 godina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić ima ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) još dvije godine, ali dobio je financijski fantastične ponude iz azijskih klubova. Hrvatskom izborniku najviše nude iz Kine i Južne Koreje, a najbogatiji ugovor koji su mu spremni staviti nas stol teži čak pet milijuna dolara neto godišnje i to na razdoblje od tri godine. Prihvati li, bit će daleko najplaćeniji hrvatski trener svih vremena te puno bolje plaćen od brojnih aktualnih reprezentativaca.

Pet igrača starijih od 30 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je odluka na čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji moraju Daliću ponuditi više od trenutnih ponuda koje stoje na stolu.

Što će biti s angažmanom Nikole Kalinića u reprezentaciji još se ne zna. Ali zna se da mu je skočila cijena i da ga želi kupiti Atletico Madrid. I nije to jedina nejasnoća u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Vatrenih je pet igrača s 30 i više godina. Danijel Subašić, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić i kapetan Luka Modrić, koji je za Hrvatsku odigrao čak šest velikih prvenstava.

Godine su to u kojima je vrijeme za prekid nogometne karijere stoga je upitno hoće li i dalje igrati za Hrvatsku i predstavljati je na Europskom prvenstvu 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će ih voditi?

Svi čekaju odgovore tko će od njih ostati u reprezentaciji. Zbog Raketine su se emotivne posvete Modriću mnogi zabrinuli. A ne zaboravimo da je i dalje pitanje - tko će ih voditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosni Varaždinec Zlatko Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine, ali to ne znači ništa. Nije Mamićev čovjek, nije Šukerov čovjek, s Hrvatskom je osvojio nešto što se objektivno više ne može ponoviti, a sigurno pa mu neće nedostajati unosnih ponuda. A ostaje i treće pitanje - ako imamo i igrače i izbornika, gdje će oni igrati?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo