ISPRIKA SVJETSKOG PRVAKA / Hamilton: Žao mi je. Vrlo, vrlo žao

Image

Lewis Hamilton ispričao se jer je sucima otvoreno lagao da nije dobio nalog da propusti Trullija dok je na stazi bio sigurnosno vozilo.

3.4.2009.
17:09
VOYO logo

Svjetski prvak Lewis Hamilton ispričao se u petak na počinjenoj pogrešci u razgovoru sa sucima utrke u Melbourneu prošle nedjelje.

Hamilton je sucima otvoreno lagao na pitanje je li dobio nalog da propusti Talijana u Toyoti Jarna Trullija za vrijeme boravka na stazi sigurnosnog vozila. Rekao je ne, nakon čega je uhvaćen u laži zahvaljujući snimljenom razgovoru između njega i sportskog direktora Davea Ryana, te Ryana i sudaca. Čak su dva puta FIA-ini djelatnici tražili da propusti Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bio sam loše savjetovan, pa potom još i zaveden. Pogriješio sam i jako mi je žao - izjavio je Lewis Hamilton pojasnivši:

- Odmah po svršetku utrke, čim sam dobio poziv od sudaca, nakanio sam ispričati što se doista dogodilo. Dok sam čekao FIA-ine službenike, došao je Dave i instruirao me što da kažem, tražeći od mene da ne kažem istinu. Učinio sam kako je tražio i - pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Žao mi je. Vrlo, vrlo žao. Žao mi je što sam lagao sucima i protratio njihovo vrijeme. Žao mi je moje momčadi, žao mi je i Davea. Bio je uzoran djelatnik našeg tima godinama. Nije ovo bila njegova namjera, dobar je čovjek, ne znam...

- Ovo je najgori trenutak u mom životu. Optužili su me da sam patološki lažljivac. Nisam lažljivac i nisam nepošten. Ja sam samo ''vojnik McLarena''. Svaki puta pošteno odradim ono što iz momčadi od mene traže. Učinio sam to i ovaj put. Tek sam na kraju shvatio da sam napravio grešku koja će me skupo koštati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo