DRAMA NA KONCU SEZONE FORMULE 1 / Hamilton najmlađi prvak svijeta

Britanac Lewis Hamilton u dramatičnoj je utrci uspio osvojiti peto mjesto koje mu osigurava naslov svjetskog prvaka

3.11.2008.
11:33
VOYO logo

Britanac Lewis Hamilton u McLaren Mercedesu novi je svjetski prvak u formuli 1. Hamilton je u nevjerojatnom raspletu posljednje utrke svjetskog prvenstva, na Velikoj Nagradi Brazila na stazi Interlagos osvojio peto mjesto što mu je bilo dovoljno da sačuva prednost pred jedinim suparnikom za titulu prvaka Brazilcem Felipeom Massom u Ferrariju.

Posljednja utrkadonijela je veliku dramu te se u posljednja tri kruga situacija nekoliko puta mijenjala i kada se već činilo kako će Hamilton ispustiti dobiveno, uspio se probiti na peto mjesto i osvojiti naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je tek par stotina metara prije cilja uspio prestići Tima Glocka iz Toyote i domoći se petog mjesta koje mu je osiguralo naslov svjetskog prvaka.

"Bilo je ovo luda završnica. Na koncu utrke od sreće nisam mogao disati. Sretan sam i ponosan na cijelu momčadi. Izdržali smo neviđeni pritisak i ostvarili smo cilj. Jesam li gubio nadu ? Nisam, do posljednjeg trenutka sam vjerovao da mogu do barem petog mjesta," kazao je Hamilton, najmlađi svjetski prvak u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Lewisu, on je prvak jer ima jedan bod više. Iz ove sezone sa naučio mnogo toga. Sve je to dio života i ova današnja drama," izjavio je na koncu tužni Felipe Massa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo