NASTAVLJA SE SLALOMSKI RAT / 'Hakler' Hirscher žestoko odgovorio Kosteliću!

Image
Foto: Pixsell

Nakon što je Kostelićev stožer uoči slaloma u Kitzbühelu izrazio sumnju da slalomske pobjede Marcela Hirschera u Zagrebu i Adelbodenu nisu bile 'čiste', oglasio se austrijski slalomaš i prozvao hrvatskog kolegu.

23.1.2012.
12:52
Pixsell
VOYO logo

Bio je to uzbudljivi dan u Kitzbühelu, na stazi i oko nje. 'Gužva' se zakuhala još u subotu kada je Vedran Pavlek javno obznanio da pobjede trenutno najjačeg austrijskog aduta Marcela Hirschera u Zagrebu i Adelbodenu nisu baš čiste. Naime, Kostelićev stožer je skrenuo pozornost na jednu manu 22-godišnjeg Austrijanca, a ta je da voli 'haklati' vrata.

Zbog toga je navodno trebao biti diskvalificiran u obje te utrke u kojima je pobijedio, a Ivicu najviše boli Sljeme jer je tamo čak i drugoplasirani Felix Neureuther trebao biti diskvalificiran. To praktički znači da je pobjeda na zagrebačkom brdu trebala pripasti domaćem dečku, odnosno najboljem sportašu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča ide toliko daleko da je navodno Hirscherovu 'prevaru' Pavleku i hrvatskoj ekipe SMS-om dojavio netko iz stožera austrijske skijaške reprezentacije, a to je ono o čemu su se naveliko raspisali tamošnji mediji u ponedjeljak ujutro.

Kako bilo, cijeli taj pritisak je u nedjelju slomio Hirschera koji je na Streifu zakačio vrata i u prvoj i u drugoj slalomskoj vožnji, no suci su mu prvi put progledali kroz prste. U drugom 'laufu' je to bilo toliko očigledno da su ga morali diskvalificirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utučen i bijesan, Hirscher je u nedjelju navečer u emisiji "Sport nedjeljom" na radiju ORF odgovorio Kosteliću i njegovom stožeru na izrečene sumnje.

"Puno sam naučio ovaj vikend. Drago mi je da je FIS opovrgnuo sve te navode i glasine protiv mene. Od početka sam tvrdio da je priča napuhana i smatram da sam uvijek postupio ispravno. Tu su suci i direktor utrke koji odlučuju ako je nešto sumnjivo. Pa ne bi trebao biti posao nas skijaša da odlučuju je li netko zakačio kolac ili nije", počeo je mladi Austrijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću napraviti takvu pogrešku i prekinuti vožnju samo na osnovu sumnje. To bi mi čak bilo neugodno napraviti, stati nakon drugih ili trećih vrata samo na temelju sumnje. Danas sam nešto primijetio, ali odustati samo na temelju toga je čisto ludilo. Zato su tu suci koji mogu diskvalificirati skijaša ako sumnjaju da je napravio pogrešku", osvrnuo se Hirscher na slalom u Kitzbühelu.

"Kostelićeve optužbe da sam bio nepošten i u drugim utrkama (Zagreb, Adelboden op.a.) smatram vrlo ozbiljnima i ne mogu ih razumijeti. Mislim da nije u redu da nas ovako napada, pa nije Kostelićev posao da odlučuje tko je zaslužio diskvalifikaciju. Tu je odluka sudačke komisije", odgovorio je Kosteliću uvrijeđeni Austrijanac koji će zajedno s Neureutherom tražiti razgovor s Ivicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvrijedio nas je, tvrdi ovako nešto ozbiljno bez ikakvih dokaza. Oni koji su gledali snimku utrke tvrde da ništa nije bilo sporno u Zagrebu", zaključio je Hirscher.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo