LOKOSI NA KOLJENIMA / Hajduk preokretom stigao do Rabuzinovog sunca

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U uzvratu na Maksimiru Hajduk i Lokomotiva odigrali su uzbudljiv susret te pred oko 8000 navijača remizirali 3:3.

22.5.2013.
22:08
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka po šesti put su pobjednici hrvatskog nogometnog Kupa. Hajduk je u uzvratnom dvoboju finala na stadionu Maksimir pred 10.000 gledatelja odigrao 3:3 protiv Lokomotive, a kako je u Splitu pobijedio 2:1, slavio je ukupnim rezultatom 5:4.

Hajduk i Lokomotiva odigrali su sjajnu utakmicu, jednu od najljepših ove sezone. Gledatelji su vidjeli čak šest golova i još niz prilika na obje strane. Na kraju je više razloga za zadovoljstvo imao Hajduk koji je tijekom utakmice vodio 2:1 i 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti je poveo golom Maria Šituma. Hajduk je u nastavku susreta imao dvije sjajne prilike, no Dominik Picak je oba puta odlično reagirao. Međutim, sve dobro što je učinila u prvom poluvremenu 'jedinica' Lokomotive je uprskala u 45. minuti primivši pogodak iz slobodnog udarca. Strijelac je bio Ivan Vuković. Potpuni preokret dogodio se u 50. minuti kada je Tino Sven Sušić doveo Hajduk u vodstvo. Golijada se nastavila u 70. minuti kada je Andrej Kramiarić izjednačio i vratio nadu domaćinu, no svega tri minute kasnije Danijel Stojanović je ponovo doveo goste u vodstvo. Konačnih 3:3 postavio je Karlo Bručić u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Hajduku je ovo šesti Kup nakon što je slavio 1993, 1995, 2000, 2003 i 2010. Rekord po broju naslova pobjednika Kupa i dalje je Dinamo sa 12 titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo