DVA DANA BORBE / Haas ipak zaustavio Čilića

Image

Meč je započeo u petak kada je i prekinut zbog mraka. U nastavku Wimbledona za Hrvatsku igra još samo Ivo Karlović.

27.6.2009.
16:08
VOYO logo

WIMBLEDON - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 4. kolo Wimbledona, u dvoboju 3. kola pobijedio ga je Nijemac Tommy Haas sa 7-5, 7-5, 1-6, 6-7 (3), 10-8.

Nastavak dvoboja koji je bio prekinut u petak navečer kod rezultata 6-6 zbog mraka trajao je 27 minuta, a ključni trenutak dogodio se kod rezultata 8-8 kada je Čilić izgubio servis. Haas je odličnim "passingom" osigurao dvije "break-lopte", Čilić je prvu spasio servisom, ali kod druge je napravio pogrešku i omogućio Nijemcu servis za meč. Čak i tada je naš najbolji igrač imao priliku vratiti se, osigurao je dvije "break-lopte", ali nakon jednog dobrog servisa Haasa i još jedne pogreške Čilića te prilike su otišle u nepovrat dok je Haas iskoristio prvu meč-loptu u nastavku. Oba igrača posljendji su poen odigrala rezervirano, da bi Čilić na kraju jednu loptu izbacio u aut i ispao iz turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to meč u kojem je njemački tenisač imao 2-0 u setovima, a u četvrtom setu i dvije meč-lopte u četvrtom setu, dok je Čilić u petom setu imao vodstvo 3-0, 5-3, a kod 6-5 i dvije meč lopte.

Prvi hrvatski reket sjajno je otvorio meč. Poveo je 3-0, a potom imao još dvije lopte za dvostruki break. U nastavku meča sigurno je držao svoj servis i kod vodstva 5-3 servirao je za set. Poveo je 40/15 i imao dvije set lopte i potom sve prosuo. Kao da je nestao s terena i Haas je nanizao četiri uzastopna gema i došao do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu oba tenisača su čvrsto držala svoj servis do rezultata 5-5, kada je njemački tenisač načinio break i potom mirno odservirao za 2-0 u setovima.

No, Čilić se nije predavao. Treći set je otvorio vodstvom 5-0, dva puta oduzevši suparniku servis, što je ipak bila nedostižna prednost. Četvrti set je razriješen u 13. igri, nakon što je Haas kod vodstva 6-5 propustio dvije meč lopte. No hrvatski tenisač se izvukao i potom u "tie-breaku" izborio peti set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem setu gledali smo pravu dramu. Čilić nije mogao bolje otvoriti set. Uz jedan oduzeti suparnički servis poveo je 3-0. U tim trenucima činilo se kako je meč gotov, međutim Haas se nije predavao. Vratio je izgubljeni servis i izjednačio na 3-3. Čilić potom još jednom oduzima suparniku servis i kod vodstva 5-3 servira za meč, no Haas je se još jednom vraća. Čilić je novu priliku imao kod vodstva 6-5, no propustio je dvije meč lopte i pri rezultatu 6-6 u petom setu sudac je prekinuo meč zbog mraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo