SKANDAL S NAMJEŠTANJEM UTAKMICA / Grci izbačeni iz Europske lige

Image

Grčki prvoligaš Olympiakos Volos izbačen je iz Europske lige zbog umiješanosti u skandal s namještanjem utakmica.

10.8.2011.
20:39
VOYO logo

Grčki nogometni savez odlučio je izbaciti iz daljnjeg natjecanja u Europskoj ligi momčad Olympiakosa iz Volosa, koji je u 4. pretkolu trebao igrati protiv Paris SG-a, zbog umiješanosti u skandal s namještanjem utakmica.

Iz Grčkog saveza objavili su kako je sada odluka na UEFA-i hoće li Paris SG proći u natjecanje po skupinama bez borbe ili će u 4. pretkolu igrati protiv luksemburškog Differdangea kojega je Olympiakos izbacio u 3. pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka da se Olympiakosu iz Volosa uskrati daljnje natjecanje u Europskoj ligi izravna je posljedica odluke da taj klub u novu sezonu krene s minusom od 10 bodova. Osim sastava iz Volosa, bodovno je kažnjena i Kavala koja će u prvenstvo krenuti s minusom od osam bodova.

No, Olympiakos Volos i Kavala su ustvari pomilovani, jer je Disciplinska komisija početkom srpnja donijela odluku da se ta dva kluba izbace u drugu ligu. Sada je ta odluka poništena, pa će u drugoj ligi ipak igrati Larissa i Serres Panserraikos, koji su prošle sezone zauzeli posljednja dva mjesta u grčkoj Super ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo