ostali na vrhu skupine / Gračan startao porazom: Švicarska ipak prejaka

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Pred 2000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobjedu su Švicarcima donijeli Michael Frey i Darko Jevtić, dok je u 80. minuti Marcelo Brozović promašio kazneni udarac za Hrvatsku.

14.11.2013.
20:58
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine poražena je u dvoboju 5. kola kvalifikacija za EURO u Puli protiv Švicarske s 0-2 (0-1), ali je ostala na prvom mjestu skupine.

Pred 2000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobjedu su Švicarcima donijeli MichaelFrey (19) i DarkoJevtić (47), dok je u 80. minuti MarceloBrozović promašio kazneni udarac za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 vrsta je doživjela prvi poraz u petom nastupu u kvalifikacijama, a bila je to i prva utakmica na klupi novoga izbornika NenadaGračana, koji je naslijedio NikuKovača, tijekom čijeg je mandata ova selekcija nanizala četiri pobjede, uz gol-razliku 13-0.

U 19. minuti nakon udarca s kuta Frey je zabiop posve neometan, a bio je to prvi pogodak kojeg je Hrvatska primila u ovim kvalifikacijama, dok se u toj akciji ozlijedio i vratar Dinama OliverZelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 47. minuti Jevtić je iskoristio veliki nesporazum vratara MatejaDelača i Gorupeca i lako postigao drugi zgoditak za Švicarsku. Najveću priliku za hrvatsku vrstu propustio je Brozović u 80. minuti, no njegov udarac s bijele točke zaustavlja odlični gostujući vratar Mvogo. Inače, u prvoj utakmici ovih suparnika u Luganu Hrvatska je slavila s 2-0.

Na ljestvici vodi Hrvatska s 12 bodova iz pet susreta, Švicarska je druga s 9 bodova iz četiri susreta, a potom slijede Ukrajina i Latvija s po 3 boda. Hrvatska U-21 u Puli igra još jedan kvalifikacijski dvoboj, za pet dana, 19. studenoga, protiv Latvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo