SVJETSKI REKORDER / Golman koji bolje zabija penale nego brani

Brazilski vratar Rogerio Ceni svjetski je rekorder po broju zabijenih golova. Najčešće izvodi penale, ali nisu mu strani ni zgodici iz slobodnih udaraca te golovi glavom.

22.3.2010.
14:44
VOYO logo

Vratar brazilskog nogometnog prvoligaša Sao Paula Rogerio Ceni (37) postigao je već 89. pogodak u karijeri. Ceni je u pobjedi Sao Paula protiv momčadi Mogi Mirim 3-0 u prvenstvu Paulista zabio gol iz jedanaesterca u 13. minuti.

Bio je to njegov četvrti gol ove sezone. Većinu golova Ceni je zabio s 'bijele točke', no često je uspješan i iz slobodnih udaraca, a nekoliko golova je zabio 'glavom'. Prema podacima Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) Ceni je golan s najviše postignutih golova na svijetu. Na drugom mjestu je Paragvajac José Luis Félix Chilavert sa 62 gola, a treći je Kolumbijac René Higuita sa 41 golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceni je za brazilsku reprezentaciju odigrao 17 utakmica, no u dresu 'Selecaoa' nije se upisao među strijelce. U karijeri je branio samo za dva kluba, za Sinop od 1990. do 1993. godine, a od 1993. godine je član Sao Paula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo