nitko se ne štedi / Glumac: Šakački obračuni su sastavni dio hokeja

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dvije najbolje hokejske lige svijeta, NHL i KHL, imaju brojne razlike, a jedna od većih je i stil igre, koji je u Americi puno više fokusiran na fizikalnost, dok se u ruskoj ligi bazira na brzini i sposobnosti baratanja pakom.

18.11.2014.
14:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dvije najbolje hokejske lige svijeta, NHL i KHL, imaju brojne razlike, a jedna od većih je i stil igre, koji je u Americi puno više fokusiran na fizikalnost, dok se u ruskoj ligi bazira na brzini i sposobnosti baratanja pakom. KHL tako ne dopušta šakačke obračune kojima u NHL-u igrači često rješavaju svoje razmirice. 

Najviše kažnjavani Medvjed nakon 31 utakmice je Mike Glumac koji je dosad skupio 64 kaznene minute. Ovo mu je druga sezona u KHL-u i u Medveščaku, a upisao je i 40 nastupa u NHL-u igrajući za St. Louis Blues. Na upit nedostaje li mu bacanje rukavica koje je u Americi dopušteno, rekao je: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ne, mislim da je to jednostavno nešto što se ponekad dogodi na ledu kad emocije uzavru. Ne događa se često, ali je dio hokeja i ne pridajem tomu toliko važnosti.“ 

Glumac igra čvrst i agresivan hokej kojim zna agitirati protivnike, pa je tako u doista rijetkoj situaciji ranije ove sezone izmijenio par udaraca s igračem SKA, Iljom Kovaljčukom, jednim od najskupljih i najboljih hokejaša današnjice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo