oglasio se i Davor Šuker / Gazde svjetskog nogometa oštro osudili sramotne scene u Beogradu

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter i predsjednik UEFA-e Michel Platini oštro su osudili političke implikacije koje su dovele do nasilja i prekida kvalifikacijske utakmice između Srbije i Albanije, a svoj komentar dao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

15.10.2014.
13:54
VOYO logo

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Joseph Blatter osudio je političke implikacije koje su dovele do nasilja i prekida kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. između Srbije i Albanije u utorak u Beogradu. Svoj je komentar dao i predsjednik HNS-a Davor Šuker, a osuda je stigla i od krovnog čovjeka UEFA-e Michela Platinija te iz Europske Unije.

"Nogomet nikada ne bi trebao služiti za iznošenje političkih poruka. Snažno osuđujem ono što se dogodilo u Beogradu", objavio je Blatter na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

Svoj komentar na kontroverzni događaj u nogometu dao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam vidio što se događalo, jer sam se vozio iz Vinkovaca. Žao mi je zbog svih tih nemilih događaja i nadam se da će reagirati UEFA, FIFA i sve instance. Sigurno je tamo bilo 98 posto ljudi koji su željeli gledati utakmicu i onih par posto koji ne žele, ali ne bih sad ulazio u to tko je kriv, jer nisam vidio snimku", rekao je Davor Šuker.

Njegov prijatelj i čelni čovjek UEFA-e, Michel Platini, situaciju je prokomentirao ovim riječima: ''Nogomet bi trebao zbližavati ljude i naša igra se nikada ne bi trebala miješati s politikom bilo koje vrste. Scene iz Beograda su jednostavno neoprostive'', razočaran je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj crni dan za nogomet snažno je odjeknuo u svjetskim medijima, pa je tako među brojnim osudama koje dolaze sa svih strana jedna stigla i iz Europske Unije.

''Mi smo razočarani prekidom utakmice nakon provokacije. Vjerujem da su srbijanske vlasti pokazali profesionalizam u upravljanju situacijom", rekla je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predsavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je također odbacila neke navode srbijanskih medija da je u provokaciji ulogu imala Europska unija te istaknula važnost regionalne suradnje.

"Posebno ističemo važnost regionalne suradnje i planiranog posjeta albanskog premijera Edija Rame Beogradu za nekoliko dana", rekla je Kocijančič, dodajući da se 'politika ne smije voditi provokacijama na stadionu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo