HIGUAIN ZABIO HAT-TRICK / Gaučosi projurili preko Koreje

Image

Argentina uvjerljivo pobijedila Južnu Koreju 4:1, uz hat-trick Higuaina.

17.6.2010.
15:29
VOYO logo

Konačno smo i na ovom Svjetskom prvbenstvu gledali jednu lijepu i zanimljivu utakmicu. Argentina je u drugom kolu skipne B uvjerljivo pobijedila Južnu Koreju sa 4:1 (2:1).

Argentince su poveli autogolom Park Chu-younga u 16. minuti, a zatim se Gonzalo Higuain tri puta upisao u listu strijelaca (33,76, 80).Strijelac za Južnu Koreju bio je Lee Chung-yong (45+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je u 16. minuti oštro ubacio sa lijeve strane u protivnički peterac, argentinski branič Demichelis je promašio loptu, koja je potom pogodila Park Chu-younga u koljeno i završila je u mreži Koreje.

U 33. minuti Maradonini izabranici su povećali vodstvo, i to nakon akcije koja je ponovno krenula sa lijevog krila. Maxi Rodriguez uputio je centaršut, Burdisso je glavom proslijedio na drugu vratnicu, a tamo ju je Higuain dočekao glavom i pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kad se nitko nije nadao Koreja je smanjila zaostatak. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela grubu pogrešku Demichelisa iskoristio je Lee Chung-yong.

Argentina je žustro krenula i u drugo poluvrijeme, ali je Koreja u 58. minuti mogla poravnati rezultat kada stopostotnu šansu nije iskoristio Yeom Ki-Hun. Nakon toga Koreanci su postali napadački aktivniji, ali nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu priliku, a Argentinci su dobili više prostora za kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odlučena u 76. minuti, kada se nakon udarca Messija lopta odbila od stative, a Higuain je sa jednog metra zabio za vodstvo Argentine 3-1. Svoj treći gol na utakmici Higuain je zabio četiri minute kasnije nakon dobro izvedenog kontranapada Argentine.

Higuainov hat-trick je prvi na ovom i 49. u povijesti Svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo