Funkcioner Zvezde potrošio dva miliona dinara na gorivo!

Izlaze na videlo šokantni podaci o poslovanju ljudi iz prethodne uprave kluba

16.1.2013.
14:54
VOYO logo

Novo rukovodstvo Crvene zvezde iz dana u dan sa uvidom u nove papire stiču i sliku o neracionalnom trošenju novca prethodne uprave.

Polako se odmotava klupko kako se rasipalo u klubu, a tvrdnje bivših čelnika da se domaćinski poslovalo pobijene su finansijskim izveštajima u kojima se navodi da se nije štedelo na sve strane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji primer bahatosti prošle uprave jeste jedan od visokih činovnika kluba, čije se ime ne navodi, koji je za gorivo u decembru 2011. godine imao trošak od skoro 701.000 dinara, prenosi Sportski žurnal.

Pošto je vozio automobil koji u gradskoj vožnji prosečno troši deset litara na 100 kilometara, dolazi se do zaključka da je za mesec dana prešao 54.000 kilometara. Ako se pogleda dnevno, to je udaljenost između Beograda i Amsterdama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti član rukovodstva je za godinu i po potrošio više od dva miliona na ime računa za gorivo, daleko više od predsednika Lukića koji je skoro svakodnevno iz Sopota dolazio na stadion u Ljutice Bogdana.

Za ugostiteljske usluge, Zvezda je u 2011. godini izdvojila 6.215.792 dinara, a više od polovine je zavedeno u spisima kao neimenovani trošak. Sledeće godine, zbirno je evidentiran trošak od 2.094.127 dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni odbor Crvene zvezde odlučio je na prethodnoj sednici da samo 20 zaposlenih imaju službene telefone. Logičan potez posle sagledavanja troškova, prema finansijskom preseku nove uprave ceh za usluge "MTS" i "VIP", od januara do oktobra 2012. godine, iznosi 10.870.213 dinara.

Crvena zvezda je zadužila 337 mobilnih kartica. Pojedini brojevi su donosili minimalan trošak, ali je bilo i onih sa ekstremnom potrošnjom. Kad se sve sabere, nešto manje od 100.000 evra za deset meseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupske kartice osim članova uprave, stručnog štaba i pojedinih prvotimaca, dobijali su čak i vozači, portiri, kafe kuvarice, kuvari, konobari…

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo