Fudbaleri Zvezde se osramotili, košarkaši Parizana briljirali

Zvezda izgubila od Čukaričkog, Partizan pobedio Igokeu

6.10.2013.
21:29
VOYO logo

Fudbaleri Čukaričkog savladali su na Banovom Brdu Crvenu Zvezdu rezultatom 2:0, u poslednjem meču osmog kola Jelen Superlige, objavio je B92.

Crvena zvezda je posle nešto slabijeg starta sezone uhvatila priključak sa vodećim Partizanom, a posle jučerašnjeg kiksa 'crno-belih' pokušaće da se izjednači sa drugoplasiranom Vojvodinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čukarički, koji je hit prvenstva od samog starta, ima šansu da se ponovo izjednači na čelu Jelen Superlige sa Partizanom.

Košarkaši Partizana NIS počeli su odbranu titule u ABA ligi laganom pobedom nad Igokeom sa 67:56 u punom Pioniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crno-beli" su meč rešili impresivnom igrom u prvih 20 minuta tokom kojih su stekli 21 poen razlike. Domaćin je igrao sjajno u dobrani, te raznovrsno u napadu (19as).

Igrač utakmice bio je Leo Vesterman sa 18 poena (7/8 iz igre) i 4 asistencije, a pratili su ga Tarenz Kinzi sa 15 (3/4 tri), te Dejan Musli sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova. Najbolji u Igokei bio je Uroš Nikolić sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je pobedu obezbedio u prvom poluvremenu. Sjajanom odbranom i eksplozivnim napadom "crno-beli" su već u petom minutu imali dvocifrenu prednost (12:2), a krajem prve četvrtine i duplo više poena od rivala (30:15). Vesterman, Milosavljević i Kinzi su pogađali sa svih strana, za maksimalnih 38:17 u 19. minutu.

Šampion je usporio u trećem periodu, potigavši tek 11 poena, pa se Igokea potpuno vratila u meč smanjivši na samo deset poena (49:39). Međutim, Partizan poslednji period otvara serijom 6:0 i definitivno rešava meč koji su obeležili Francuz Vesterman skoro perfektnim šutom (promašio samo poslednji, osmi, pet minuta pre kraja), te Amerikanac Kinzi sa nekoliko atraktivnih zakucavanja i sjajnim šutom za tri poena (3/4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su trojica veoma važnih igrača Bogdanović, Lovernj i Gagić imali tek desetak dana rada sa saigračima i da se još uvek oporavljaju od Evrobasketa, ova igra Partizana može još više da raduje navijače.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Mega Vizuru, već u sredu, dok Igokea na svom parketu u Laktašima dočekuje Crvenu zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto ilustracija: KK Partizan

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo