FSS: / Zvezdi i Voši zabranjeno dovođenje pojačanja

Nove igrače neće moći da registruje skoro pola Superlige

11.6.2013.
15:52
VOYO logo

Disciplinska komisija FS Srbije potvrtdila je odluke prema kojima Crvena zvezda, Vojvodina i još 12 klubova Superlige i PLS ne mogu da registruju nove igrače.

Zabrana registracije novih igrača izrečena je članovima najeltnijeg sruštva - Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Novom Pazaru, Jagodini, OFK Beogradu, Smederevu, Radu i Radničkom 1923 iz Kragujevca, kao i timovima koji nastupaju u Prvoj ligi Srbije - Borcu, Banatu, Slogi, Metalcu, Novom Sadu i Inđiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović objasnio je da zabrane važe za klubove koji neizvršavanju obaveze ka igračima, trenerima, drugim klubovima ili službenim licima, odnosno izrečenim novčanim kaznama.

Naglašeno je da se zabrana odnosi samo na registraciju novih igrača, dok je moguće vršiti transferisanje fudbalera u druge klubove, kako bi klubovi koji su pod suspenzijom upravo na taj način obezbedili finansijska sredstva za izmirenje obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ističem da među brojnim dužnicima samo dva kluba iz Superlige i jedan prvoligaš imaju relativno značajna finansijska dugovanja. Verujem da će, kao i do sada, predstavnici svih klubova-dužnika reagovati brzo i isplatom dugovanja omogućiti registraciju novih igrača u svoje sredine - rekao je Pajović i dodao da kao i do sada "sve zaostale finansijske obaveze ka Savezu i ligama mogu biti isplaćene na rate, uz podnošenje adekvatnog zahteva", prenosi Mondo.

Pajović je rekao da će mera zabrane dovođenja igrača biti ukinuta odmah po izvršenju svih finansijskih obaveza od strane kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo