FOTO: / Rusi na otvaranju Igara doživjeli blamažu, Nijemci ih ismijali

Svečano otvaranje 22. Zimskih olimpijskih igara u ruskom Sočiju je završeno.

7.2.2014.
10:35
VOYO logo

Najskuplje otvaranje olimpijskih igara u povijesti započelo je točno u 17 sati i 10 minuta, a trajalo je sve do malo prije 20.

Već na samom startu dogodio se kiks za organizatore. Naime, dok su nam Rusi spektakularnom priredbom opisivali svoju zemlju, od Urala preko Sibira pa sve do Kamčatke, ruske animatore pratile su velike umjetne pahulje koje su se na kraju trebale rastvoriti i tvoriti oblik pet olimpijskih krugova. No, jedna pahulja je zakazala, a slika četiri olimpijska kruga obišla je svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje zemalja sudionika započelo je oko 17 sati i 30 minuta i to tradicionalno sportašima iz Grčke, zemlje iz koje je olimpijada i potekla. 25 minuta poslije dogodio je prijelomi trenutak večeri kada su na stadion izašli natjecatelji iz Njemačke, obučeni u odijela u duginim bojama. Naravno, bilo je to ismijavanje i jasan pokazatelj što oni misle o ruskom anti-gay zakonu. Na stadionu je u tom trenutku zavladala grobna tišina.

Najveći događaj za nas zbio se u 18 sati i 15 minuta kada je 11 ponosnih Hrvata predvođeni Ivicom Kostelićem, koji je nosio hrvatski barjak, prošetalo stadionom pred 40 tisuća ljudi. Podsjetimo, na Igrama će nastupiti naši alpski skijaši: Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Sebastian Brigović, Andrea Komšić, Sofija Novoselić i Ivica Kostelić. Hrvatska ima i natjecateljicu u snowboardu, Morenu Mlakar, te u skijaškom trčanju gdje nastupaju Edi Dadić i Vedrana Malec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin u 19 sati i 20 minuta stao je pred mikrofon i ispalio: "Zimske olimpijske igre u Sočiju su otvorene".

Veliko iznenađenje za kraj bilo je paljenje olimpijskog plamena, a čast je pripala ruskim sportskim velikanima. Marija Šarapova donijela je plamen, preuzela ga je Jelena Isinbajeva, zatim Aleksandar Karenjin i Alina Kabajeva. Potom je plamen došao u ruke Irine Rodnine i Vladislava Tretjaka koji su udruženim snagama zapalili olimpijski plamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. veljače, subota: Vedrana Malec (skiatlon 7,5 km klasično + 7,5 km slobodno) - 59. mjesto

9. veljače, nedjelja: Natko Zrnčić-Dim (spust) - 29. mjesto Edi Dadić (skiatlon 15 km klasično + 15 km slobodno) - 65. mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. veljače, utorak: Vedrana Malec (sprint, kvalifikacije) Edi Dadić (sprint, kvalifikacije)

12. veljače, srijeda: Morana Makar (halfpipe, kvalifikacije) u 12 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. veljače, četvrtak: Vedrana Malec (10 km klasično)

14. veljače, petak: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim (superkombinacija, spust + slalom) Edi Dadić (15 km klasično)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. veljače, nedjelja: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim (Super G)

18. veljače, utorak: Sofija Novoselić i Andrea Komšić (veleslalom, 1. i 2. vožnja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. veljače, srijeda: Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Sebastian Brigović (veleslalom, 1. i 2. vožnja) u 11 i 14.30 sati

21. veljače, petak: Sofija Novoselić, Andrea Komšić (slalom, 1. i 2. vožnja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. veljače, subota: Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal i Matej Vidović (slalom, 1. i 2. vožnja) Vedrana Malec (masovni start 30 km)

23. veljače, nedjelja: Edi Dadić (masovni start 50 km)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo