LIGA PRVAKA / FOTO: Dinamo bez problema s Neftchijem

Image

Pred prepunim tribinama renoviranog maksimirskog stadiona u prvoj utakmici drugog pretkola hrvatski prvak Dinamo svladao je azerbajdžanski klub Neftchi s 3:0.

13.7.2011.
22:01
VOYO logo

Dinamo je odlično krenuo u šesti pokušaj ulaska u najelitnije europsko nogometno natjecanje zaredom. Modri su u sjajnoj atmosferi na prepunom Maksimiru dobili azerbajdžanski Neftchi s 3:0.

Prvi pogodak djelo je Dinamova kapetana Milana Badelja u 37. minuti nakon sjajnog proigravanja ovoljetnog pojačanja Mehmeda Alispahića. Do kraja poluvremena gosti iz Bakua nisu stvorili ozbiljnije prilike, kao ni Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon početka drugog poluvremena pao je i drugi gol kojeg je postigao novopridošli Ivan Krstanović poslije sjajnog ubacivanja Šime Vrsaljka u gostujući peterac.

U 64. minuti Krstanović je izborio jedanaesterac kojeg je i sam uspješno izveo te povisio rezultat na 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom poluvremenu pokazao malu tremu u ulasku u novu europsku sezonu, no u drugom je pokazao svu raskoš svog talenta.  Osobito su se istaknula pojačanja poput Jerka Leke, dvostrukog strijelca Ivana Krstanovića te Mehmeda Alispahića. Ovom pobjedom Modri su gotovo sigurno osigurali prolazak u sljedeće pretkolo Lige prvaka. Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo