NAJVEĆI UGOVOR / Floyd Mayweather postaje najbogatiji boksač u povijesti

Image
Foto: AP Images

Osmerostruki svjetski prvak u tri različite kategorije potpisao je ugovor na 30 mjeseci sa 'Showtimeom' i kanalom CBS koji uključuje šest njegovih borbi.

21.2.2013.
18:39
AP Images
VOYO logo

Američki boksač Floyd Mayweather Jr. (35) potpisao je najveći ugovor u povijesti boksa i najveći individualni ugovor u svijetu sporta, objavila je njegova promotorska kuća, no nije željela objaviti financijske detalje ugovora.

Osmerostruki svjetski prvak u tri različite kategorije potpisao je ugovor na 30 mjeseci sa 'Showtimeom' i kanalom CBS koji uključuje šest njegovih borbi. Prva će biti protiv Roberta "Duha" Guerrera 4. svibnja u Las Vegasu. Bit će to prva borba za Mayweathera, koji je poznat pod nadimkom 'Money' (novac) nakon što je u svibnju prošle godine pobijedio Miguela Cotta u borbi za titulu u polusrednjoj kategoriji u WBA verziji. Njegove borbe do sada je prenosio kanal HBO, a prosječno ga je pratilo oko milijun gledatelja, više nego bilo kojeg drugog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Mayweather trenutačno ima skor 43-0, a koncem prošle godine jedan od najuglednijih boksačkih magazina 'The Ring' uvrstio ga je na prvo mjesto ljestvice najboljih boksača svijeta neovisno o težinskoj kategoriji.

Mayweather je ujedno i jedan od najplaćenijih sportaša današnjice, u zadnjih godinu i pol zaradio je čak 85 milijuna dolara. Zanimljivo, u kolovozu je pušten iz zatvora gdje je proveo dva mjeseca zbog nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo