FIFA Ballon d'Or: / Messi i Ronaldo! Otkriven i onaj treći!

Image
Foto: AFP

FIFA je skratila popis za Zlatnu loptu na tri imena - u utrci su ostali Messi, Ronaldo i Neymar.

30.11.2015.
13:43
AFP
VOYO logo

Naravno, nogometni svijet s najviše zanimanja prati koja će tri nogometaša biti u najužem izboru. Nije trebalo previše nagađati - dva kandidata i favorita su jasna sami po sebi. Lionel Messi bi trebao biti favorit za ostvareno u kalendarskoj 2015. godini. S Barcelonom je osvojio trostruku krunu, dok su trofeji zaobišli Cristiana Ronalda. No, Portugalac je ove godine za Real i reprezentaciju zabio 48 golova i nikako ne može biti preskočen iz kruga favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino dvojba bila je pitanje njihovog pratitelja, koji se teško može nadati FIFA-inom Ballon d'Oru. Pitali smo se tko će biti nominiran - Neymar ili Luis Suarez, koji su s Messijem pokorili nogometni svijet u Barceloni ili će FIFA-ino društvo možda se okrenuti prema Bundesligi i Bayernovom stroju za golove Robertu Lewandowskom. No, pobjedu je u toj utrci uzeo brazilski majstor. Neymar će pokušati zaustaviti dominaciju Messija i Ronalda koja traje od 2008. godine u ovom izboru.

Što se trenera tiče, dva su Španjolca u najužem odabiru - Luis Enrique, Pep Guardiola i čileanski izbornik Jorge Sampaoli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najbolji gol u 2015. godini su nominirani - Lionel Messi, Alessandro Florenzi i Wendell Lira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod nogometašica, FIFA je među tri najbolje postavila Amerikanku Carli Lloyd, Japanku Aya Miyamu i njemačku reprezentativku Celiju Sasic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo