BEZ IKAKVIH IZGLEDA / Ferrer pomeo Marina Čilića u osmini finala Roland Garrosa

Image
Foto: AP

Čilić je i u trećem nastupu u osmini finala Roland Garrosa ostao bez osvojenog seta

1.6.2015.
15:36
AP
VOYO logo

PARIZ - Ni u trećem pokušaju najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u četvrtfinalu Roland Garrosa, nakon što ga je u ponedjeljak u osmini finala sa 6-2, 6-2, 6-4 nadigrao Španjolac David Ferrer.

Bio je to njihov peti međuosbni dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Ferrera. Čilić je slavio samo u prvom dvoboju, 2009. na Australian Openu. U ponedjeljak, na terenu 1 teniskog centra Roland Garros, hrvatski tenisač nije imao nikakvih izgleda protiv vrlo raspoloženog Ferrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše je za Čilića krenulo već od prvog gema u kojem je Španjolac napravio prvi od pet breakova u meču. Ferrer je u petom gemu udvostručio prednost i nakon 33 minute napravio prvi korak prema četvrtfinalu.

Španjolski tenisač je breakom otvorio i drugi set. Kad je Čilić u sljedećem gemu propustio prve dvije prilike za break (15-40) te u sedmom gemu po četvrti put izgubio servis, bilo je evidentno da će u ponedjeljak teško kompletirati kolekciju četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Break u sedmom gemu trećeg seta usmjerio je Ferrera prema pobjedi do koje je stigao nakon jednog sata i 51 minute borbe, iskoristivši drugu meč-loptu. Španjolcu je to sedmo četvrtfinale u Parizu, po čemu se izjednačio s bivšim pariškim pobjednicima i teniskim velikanima Bjornom Borgom, Matsom Wilanderom i Ivanom Lendlom.

Nažalost, Marin Čilić je i u trećem nastupu u osmini finala Roland Garrosa ostao bez osvojenog seta, baš kao što je bio slučaj 2009. protiv Andyja Murrayja i 2010. protiv Robina Soederlinga. Ferrer je bio gotovo nepogrešiv, napravio je samo deset neforsiranih pogrešaka u tri seta, dok ih je hrvatski tenisač imao čak 43. Samo 63 % osvojenih poena nakon pogođenog prvog servisa nedovoljno je za pobjedu protiv pariškog finalista iz 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo