LETEĆI NIJEMAC ODLAZI / Ferrari će pustiti Schumachera

Image
Foto: AP

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo izjavio je kako se neće protiviti odluci Michaela Schumachera da nastupa za Mercedes u novoj sezoni.

15.12.2009.
9:28
AP
VOYO logo

MARANELLO - Ferrari neće stajati na putu Schumacherovoj odluci da nastupa za Mercedes, rekao je predsjednik Luca di Montezemolo.

40godišnji Nijemac radio je od 2006. kao savjetnik za talijansku momčad, no kako kaže blizu je potpisivanja za Mercedes kojeg je preuzeo Ross Brawn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brawn je bivši Ferrarijev i Benettonov tehnički direktor, koji je pomogao Schumacheru oko svih njegovih naslova.

Michael Schumacher je u rujnu izjavio kako želi biti savjetnik u Ferrariju još tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sasvim je jasno, ako on želi krenuti drugim putem, naš dogovor više neće vrijediti. Ne smiješ raditi za konkurenciju i za nas u isto vrijeme“ – izjavio je Montezemolo.

Povratak „Letećeg Nijemca“ u F1 planiran je još u kolovozu kada je trebao uskočiti na mjesto Felipea Masse, ali zbog ozljede vrata Schumacher nije mogao nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Maranella htjela ga je uvrstiti u novoj sezoni kao trećeg vozača, ali je proširenje grida sa 20 na 26 bolida, otkazalo tu mogućnost.

Izvršni direktor Mercedesa Nick Fry izjavio je da je povratak Schumachera u Formulu 1 odlična stvar. I njegov mogući kolega Nico Rosberg ima samo riječi hvale za Schumachera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam pojma da li je ovo istina ili ne, ali bilo bi zaista fantastično da se vrati. Za mene bi bio to velik izazov, odlično iskustvo i mislim da bi to bilo odlično“ – smatra Rosberg.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo