Borrusia potvrdila prolaz / Fenomenalni Van Persie potopio Olympiakos!

Image
Foto: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Manchester United nadoknadio je zaostatak iz prve utakmice već u prvom poluvremenu, golovima Van Persie u 24. i 45+1. minuti, prvoga iz 11-erca kojega je sam izborio, a drugoga u samoj završnici prvog dijela nakon dodavanja Waynea Rooneya. Konačnih 3-0 Van Persie je postavio već početkom nastavka, u 52. minuti iz slobodnog udarca.

19.3.2014.
22:33
Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Borussie Dortmund i Manchester Uniteda kao posljedni su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka pridruživši se tako Bayernu, Barceloni, Atletico Madridu, PSG-u, Real Madridu i Chelseaju.

Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na svom Old Traffordu svladali Olympiakos sa 3-0 (2-0) i tako nadoknadili 0-2 zaostatak iz prve utakmice u Pireju.Junak pobjede "crvenih vragova" bio je Robinvan Persie (24-11m, 45+1, 52) koji je postigao sva tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United nadoknadio je zaostatak iz prve utakmice već u prvom poluvremenu, golovima Van Persie u 24. i 45+1. minuti, prvoga iz 11-erca kojega je sam izborio, a drugoga u samoj završnici prvog dijela nakon dodavanja Waynea Rooneya. Konačnih 3-0 Van Persie je postavio već početkom nastavka, u 52. minuti iz slobodnog udarca. Prolaz domaćih u četvrtrfinale stoga je u nekoliko navrata morao spašavati De Gea, koji je prvo u 66. minuti zaustavio udarac Fustera, a u 79. i Domingueza.

Nogometaši Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, iako su u uzvratu kod kuće izgubili od ruskog Zenita s 1-2 (1-1). U prvom susretu u Sankt Peterburgu Nijemci su slavili s 4-2 i s ukupnih 5-4 prošli među osam najboljih momčadi Europe. Borussia Dortmund se očekivano probila u četvrtfinale Lige prvaka, iako se Zenit iskupio za poraz u prvoj utakmici i pobjedom u Njemačkoj ipak časno ispao iz natjecanja. Bez svog najboljeg igrača Reusa, Borussia je odigrala mlaku utakmicu protiv ruske momčadi, koja je pokazala da je ipak s pravom prošla u osminu finala. Za senzaciju Zenit ipak nije imao snage jer je prednost Borussie iz prve utakmice bila ogromna.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Aubameyang u 5. minuti, ali je njegov udarac glavom prošao tik pored vratnice. Zenit je poveo u 16. minuti nakon sjajnog prodora Hulka koji je opalio svom snagom s 25 metara i prekrasno pogodio sam gornji kut vrata Weidenfellera. Rusi su u 37. minuti imali sjajnu šansu za 0-2, ali je Šatov gađao pokraj vratnice, a u protunapadu je Kehl iz drugog plana nadskočio Hubočana i glavom pogodio za izjednačenje. U drugom dijelu se gotovo ništa nije događalo sve do 73. minute kada je Jose Rondon iskoristio ubačaj Criscita i padu glavom pogodio za novo vodstvo Zenita.

Ždrijeb četvtfinala Lige prvaka je u petak u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo