JOŠ SAMO ČETVORICA / Fenomenalni Bryant preskočio i legendarnog Shaqa

Image
Foto: PIXSELL

Zvijezda LA Lakersa Kobe Bryant u noći na utorak postao je peti strijelac u povijesti NBA lige nakon što je u porazu od Philadelphije 95-90 zabio 28 koševa čime je prestigao nekadašnjeg kolegu Shaquillea O'Neala s ukupno 28 601 košem.

7.2.2012.
10:36
PIXSELL
VOYO logo

Kobe Bryant je sinoć "preskočio" Shaquille O'Neala i postao peti strijelac u povijesti NBA no taj njegov uspjeh nije pomogao Los Angeles Lakersima koji su izgubili 95-90 od Philadelphia 76ersa.

Bryant je utakmicu završio s 28 koševa što mu je ukupni učinak u karijeri podiglo na 28 601 koš te je tako prestigao O'Nealovih 28 596 koševa. Najbolji strijelac NBA svih vremena je Kareem Abdul-Jabbar sa 38 387 postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia je gubila 86-79 četiri i pol minute prije kraja kada je Lou Williams ušao u seriju od 14-2 i bacio domaću publiku u trans.

Williams je zabio 10 koševa od ukupno 24 u seriji, uključujući sedam pogodaka zaredom, za šestu pobjedu u sedam utakmica za vodeće u Atlantskoj diviziji 76erse (18-7). Jrue Holiday je dodao 13 koševa, a Andre Iguodala 12 za domaću ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersima  (14-11) je ovo drugi poraz zaredom na polovici gostujućih utakmica. Njihov učinak u gostima ove sezone je tek 3-9.  Andrew Bynum je za Lakerse zabio 20 koševa uz 20 skokova. Bryant je utakmicu počeo sjajno zabivši u prvom poluvremenu 24 koša, da bi onda stao i zabio tek dva koša iz 14 zadnjih šuteva.

Los Angeles Clippersi su jučer nakon produžetka svladali Orlando Magic 107-102, a Chris Paul je bio najučinkovitiji s 29 koševa, sedam skokova i osam asistencija za četvrtu pobjedu u gostima zaredom svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chauncey Billups je napustio igru s ozljedom Ahilove pete nakon što je pomogao Clippersima da izgrade vodstvo od osam koševa s tri trice u zadnjoj četvrtini.

Dwight Howard je predvodio Magic s 33 pogotka i 14 skokova, dok je ovo prvi poraz Orlanda od Clippersa u zadnjih deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga najgora momčad u izvođenju slobodnih bacanja u NBA, Clippersi su sinoć bili raspoloženi s 22 od 25 realizirana šuta s linije slobodnih bacanja, promašivši samo jednom iz 12 pokušaja u trećoj četvrtini.

Magic je vodio dva koša i imao je loptu 1:55 minute do kraja produžetka kada je Paul ukrao loptu i asistirao Caronu Butleru za tricu koja je dovela Clipperse do vodstva.




Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo