Evroliga: Olimpijakos i Real u finalu (VIDEO)

Aktuelni prvak Evrope nadigrao CSKA, dok je Realu pripalo špansko polufinale

10.5.2013.
23:58
VOYO logo

U finalu završnog turnira Evrolige u Londonu plasirali su se Olimmpijakos i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktuelni prvak Evrope potpuno zasluženo je glavnog favorita za osvajanje titule. U reprizi prošlogodišnjeg finala grčki tim je od starta meča nametnuo svoj ritam i u potpunosti kontrolisao rezultat.

Kod pobednika najefikasniji su bili Antić i Hajns sa po 13 poena, dok je MVP Evrolige Spanulis imao učinak od osam poena, pet skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slabom timu iz Moskve najbolju partiju pružili su Soni Vims sa13, i Viktor Hrijapa sa 11 poena.

Srpski reprezentativcki Teodosić i Krstić pružili su očajne partije. Nekada najbolji plejmejker Evrope ubacio je pet, a Krstić samo dva poena, dok su Micov i Erceg takođe imali epizodne uloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid odlično odigrao drugu i četvrtu četvrtinu i to im je bilo dovoljno da se plasiraju u finale i napadnu trofej koji nisu osvojili još od 1996, kada ih je predvodio Željko Obradović. Čovek odluke bio je Felipe Rejes, koji je u poslednjoem periodu ubacio 11 od ukupno 17 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan jebio i Serhio Rodrigez sa 12 poena i 9 asistencija, Serhio Ljulj je postigao 13. U poraženom timu Marselinjo Uertas je upisao 19, a Ante Tomić poen manje i 12 skokova.

Finalna utakmica je u nedelju od 21 sat, a od 18 sati za treće mesto boriće se Barselona i CSKA Moskva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo