ŠPANJOLSKA NA KOLJENIMA: / Hrvatska načela europskog prvaka, Italija ga poslala kući!

Image

U utakmici osmini finala EURA u Parizu su nogometaši Italije pobijedili Španjolsku s 2-0 (1-0), pa će u četvrtfinalu igrati s Njemačkom.

27.6.2016.
17:07
VOYO logo

Pobjedu su Talijanima donijeli pogoci Giorgia Chiellinija (33) i Graziana Pellea (90+1). Španjolci su se drugim uzastopnim porazom na ovom EURU oprostili od europskog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idu do kraja?

Italija se maestralnom izvedbom u Parizu "osvetila" Španjolskoj za poraz u finalu prošlog EURA, a Antonio Conte je taktički potpuno nadmudrio Vicentea del Bosqea. Od prvog trenutka meča "Azzuri" su bili puno bolja momčad, pogotovu u prvom dijelu kada su već tada mogli osigurati pobjedu, dok su Španjolci su proigrali tek u posljednjih 15 minuta susreta, no bez pravog učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik Conte je sa svojom ratničkom momčadi bez zvijezda pokazao da mogu otići dokraja, a u četvrtinalu u Bordeauxu 2. srpnja čekaju ih svjetski prvaci Nijemci u "šlageru" prvenstva. Španjolci su nakon svjetskog naslova u Brazilu, u Francuskoj izgubili i europski, te će se morati pomiriti da više nisu svjetska velesila u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je bolje otvorila susret, a u 9. minuti Pelleov udarac iz blizine glavom jedva brani De Gea. U 25. minuti Parolo je glavom zamalo promašio vrata, a prvi udarac, i to preslab, na talijanska vrata uputio je Iniesta tek u 27. minuti. Talijanima se hrabrija igra isplatila u 33. minuti kada je Eder izveo slobodni udarac s 20 metara, vratar De Gea kratko odbio, a u gužvi se najbolje snašao branič Chiellini koji je ugurao loptu u praznu mrežu. U 45. minuti de Gea je čudesnom obranom zaustavio udarac Giaccherinija, pa su europski prvaci otišli na odmor sa samo jednim golom zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji udarac

U nastavku je španjolski izbornik Del Bosque uveo Aduritza umjesto nevidiljivoga Nolita, a u 55. minuti De Gea opet spašava Španjolce obranivši šut Edera u stopostotnoj prilici. U 70. minuti Aduritz puca pored vratnice, a 76. Buffon vadi volej Inieste ispod grede. Španjolska je krenula svim silama po izjednačenje, a u 78. minuti Buffon brani udarac Piquea iz daljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu prije kraja Pique je promašio šansu utakmice nakon greške Barzaglia, a španjolski branič je s pet metara pucao preslabo za Buffona. Kazna je stigla u prvoj minuti sudačke nadoknade kada su Talijani izveli protunapad u kojem je Darmian pronašao potpuno samog Pellea, a ovaj je lako s tri metra zakucao loptu u mrežu za oproštaj europskih prvaka i veliku pobjedu Talijana.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

ITALIJA - ŠPANJOLSKA 2:0

Italija: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio; Éder, Pellè.

Španjolska: De Gea; Juanfran, Pique, Ramos, Alba; Fabregas, Busquets, Iniesta; Silva, Morata, Nolito.


90+ GOOL Darmian je odigrao za Pellea u kaznenenom prostoru, napdač je iz blizine zakucao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Čudesnom obramom Buffon je sada spasio Talijane. Pique je tukao s par metara, legendarni vratar krajnjim je naporom skinuo njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Bombu je ispalio Insigne, De Gea je šakama izbio.

77' Pique je tukao s 18 metara, Buffon je opet obranio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Iniesta je tukao iz voleja precizno i snažno, Buffon je odlično reagirao i skinuo njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Španjolci dominiraju posljednjih par minuta, ali još uvijek nama pravih prilika.

62' Opet je Italija imala priliku. De Sciglio je ubacio u peterac, lopta je prošla ispod De Gee, srećom očistila je obrana ispred Pellea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Eder se sjurio u kontru, bio je u situaciji jedan na jedan, tukao je snažno, ali je David de Gea biljantno obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Motta je ušao umjesto De Rossija.

50' Morata je tukao glavom Buffonu ravno u ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Utakmica se nastavila.

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45' Italija igra fenomenalno. Giaccherini je tukao opasno, De Gea je vršcima prstiju izbio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' GOOL Eder je snažno tukao iz slobodnjaka, De Gea je obranio, ali se lopta odbila. Na pravom mjestu bio je Chiellini

29' Ramos je izbio ispred Pellea nakon oštrog ubačaja De Sciglia u peterac.

24 ' NOVA ŠANSA De Sciglio je ubacio s lijeve strane, Parolo je bio u odličnoj prilici, tukao je skoro neometan glavom, na nesreću Talijana pokraj gola.

22' Iniesta je ubacio u peterac, Ramos je pao na travnjak, sudac mu je pokazao da se digne.

20' Otvorila se prilika za Fabregasa na rubu 16-erca, njegov udarac je blokiran.

11' ZATRESLA SE VRATNICA Giaccherini je tukao škaricama, De Gea je odbio u vratnicu, međutim sudac je svirao opasnu igru, iako je prema svemu sudeći nije bilo.

8' VELIKA PRILIKA Iz prekida je ubacio Florenzi, Pelle je tukao s par matara glavom, a De Gea je sjajnom obranom loptu skrenuo u korner.

2' Italija je napravila pritisak u petercu Španjolske, lopta je na kraju završila u De Geinim rukama.

1' Počela je utakmica

18.00 - Odsvirane su himne. Sve je spremno za spektakl.

17.30 - Prema pisanju Marce Španjolska nikada u povijesti četiri utakmice zaredom nije igrala u istom sastavu, sve do sada.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo