ON ĆE ZALUDJETI NOGOMETNI SVIJET / Španjolci u reprezentaciji imaju tinejdžera koji je hibrid Xavija i Inieste: 'Jeste li primijetili što je napravio'

Image
Foto: Profimedia
7.7.2021.
11:38
Profimedia
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva porazom u polufinalu od Italije. Italija je prvi finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, nakon što je u utorak na londonskom stadionu Wembley pobijedila Španjolsku s 2-1 (1-1), boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2).

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1. Vodeći pogodak za Italiju postigao je Federico Chiesa u 60. minuti, a izjednačio je Alvaro Morata u 80. minuti na asistenciju Danija Olma. U produžetku nije bilo pogodaka, pa se išlo u raspucavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPET PRIGOVARA /

Pique se pobunio nakon ispadanja s Eura; 'Ovo nije bilo pošteno...'

Image
OPET PRIGOVARA /

Pique se pobunio nakon ispadanja s Eura; 'Ovo nije bilo pošteno...'

Unai Simon je u prvoj seriji jedanaesteraca obranio udarac Locatelliju, a Dani Olmo je prebacio vrata. U drugoj seriji je Belotti donio prednost Italiji, a Moreno izjednačio. Italiji je u trećoj seriji novo vodstvo donio Bonucci, a Thiago Alcantara je pogodio za 2-2. Za vodstvo Talijana 3-2 pogodio je Bernardeschi, a Moratin udarac obranio je Donnarumma. Pobjedu Talijanima donio je Jorginho.

Italija je tako na drugom Europskom prvenstvu zaredom izbacila Španjolsku, nakon što su Azzuri eliminirali Furiju i u osmini finala 2016. No, Španjolci su odigrali zaista sjajan turnir, a jedan je igrač posebno oduševio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Hibrid

Mladi 18-godišnji Pedri bio je jedan od najboljih igrača Furije na Euru, a to je nakon ispadanja od Italije obznanio i izbornik Luis Enrique.

"Dani Olmo je odigrao nevjerojatno, ali jeste li vi primijetili kakvo je prvenstvo odigrao 18-godišnji mladić koji se zove Pedri? Tako ni Andres Iniesta nije igrao. Nisam vidio nikoga na Europskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama da tako igra s 18 godina. To je nešto izvan svake logike", govorio je tako Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I uistinu, Pedri svojom igrom uvelike podsjeća na velikog Iniestu, ali opet neki će reći kako mlada zvijezda Barcelone također podsjeća i na Xavija, pa tako na kraju Pedri ispada neki hibrid dvojice najvećih španjolskih nogometaša u ovom stoljeću.

Spomenimo kako je 18-godišnjak baš protiv Italije odigrao maestralno. Pedri je u regularnih 90 minuta imao nevjerojatnih 100 posto točnih dodavanja, a u produžecima je izgubio tek dvije lopte i na kraju je susret završio sa 65 točnih dodavanja iz 67 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Pedri je najskuplji tinejdžer na svijetu i vrijedi impozantnih 70 milijuna eura, ali nakon ovako odigranog Eura cijena će mu jamačno porasti.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo