LOŠA BELGIJA SRUŠILA SJAJNU DANSKU / De Bruyne ušao s klupe pa sjajnim golom i asistencijom preokrenuo Dance te osigurao osminu finala

Image
Foto: Profimedia

Na ljestvici vodi Belgija sa šest bodova, Rusija i Finska imaju po tri boda

17.6.2021.
19:59
Profimedia
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Belgije osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u susretu 2. kola B skupine u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Danska je povela već u 2. minuti golom Yussufa Poulsena, no Belgijanci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat golovima Thorgana Hazarda (55) i Kevina de Bruynea (70).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je u 87. minuti umalo izjednačio, no Martin Braithwaite je pogodio vratnicu.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Jučer je Rusija u St Peterburgu pobijedila Finsku sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Aleksej Mirančuk na asistenciju Artema Dzjube u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Belgija sa šest bodova, Rusija i Finska imaju po tri boda, dok su Danci na začelju s dva poraza.

U zadnjem kolu 21. lipnja sastaju se Rusija i Danska (Kopenhagen), te Belgija i Finska (St Peterburg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------------------------

EUROPSKO PRVENSTVO

Drugo kolo, skupina B, Danska - Belgija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopenhagen, Parken, početak utakmice 18:00

Sudac: Bjorn Kuipers, Nizozemska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Belgija 1:2

Sastavi:

DANSKA: Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Maehle - Delaney, Hojbjerg, Vestergaard - Poulsen, Damsgaard, Braithwaite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco.

----------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

90' + 5' - Kraj utakmice. Danska je uistinu bila bolja i nadigrala je Belgiju, ali u onih nekoliko minuta Kevin De Bruyne je pokazao zašto je ponajbolji igrač svijeta.

90' 4' - Schmeichel je izašao na korner i nije se stigao vratiti na gol, ali srećom je Danski igrač skrenuo šut koji je išao u gol prema autu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Da kažemo samo na kraju još, Danska je gotovo cijelu utakmicu dominirala, stvorili su nekoliko fantastičnih gol-šansi i nadigrali su Belgiju, ali De Bruyne je u ona dva napada ipak dokazao zašto je najbolji vezni igrač svijeta, a možda i općenito najbolji igrač svijeta. Igra se još pet minuta.

89' - Jenseeeen, šut s 20 metara malo iznad gola prolazi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Braithwaite! Pogodio je vratnicu glavom s neki 11 metara nakon sjajnog centaršuta s desne strane. Opasno živi Belgija.

84' - I jaooooooo... Fantastičan centaršut Corneliusa na peterac, Courtois je ostao zacementiran, Denayer je loše reagirao, a za pola kroaka je ostao kratak Braithwaite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Danci i dalje grizu, žele barem izbjeći poraz, ali sve je veća nervoza i sada Jensen dobiva žuti karton.

77' - Braithwaite je sada izbacio Denayera i šutirao s 12-ak metara, ali u zadnji trenutak je Alderweireld blokirao i preusmjerio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Evo Danci se vraćaju malo u život, imali su dobru šansu s nekih 18 metara, ali obranio je vratar Belgije.

72' - GOOOOOOL! De Bruyne! Dobio je sjajnu povratnu loptu Hazarda na rub kaznenog prostora s lijeve strane i šutirao je De Bruyne iz prve te je pogodio donji desni kut vratara, neobranjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Damsgaard je sada bezobrazno simulirao prekršaj za penal i sudac je to vidio te mu je dao žuti karton, sasvim opravdano. Malo su bezobrazni postali Danci.

69' - Op, op... Mehle je sada šutirao izvana, ali ravno u ruke vrataru, nakon toga pokušao je danski igrač omesti Courtoisa u pokretanju kontre, a onda ga je vratar Belgije rukama odgurnuo i zamalo je došlo do okršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Koliko jedan igrač znači. Otkako je De Bruyne ušao Belgija igra dvostruko bolje. Centrira, razigrava, dodaje, kombinira...

62' - Ne odustaju Danci, i dalje silovito napadaju gol Belgije, ali malo im se obrana konsolidirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOOOL! Thorgen Hazard je zabio nakon fantastične akcije Romelua Lukakua i Kevina De Bruynea koji su dodavanjima ispremiješali cijelu obranu Danske. Belgija se čudesno vratila u utakmicu.

51' - Imali su Danci sada sjajnu šansu iz slobodnjaka gotovo s ruba kaznenog prostora, ali pogodili su živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48'- Delaney šutira s 20-ak metara, nastavljaju Danci u istom ritmu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme... Ušao je Kevin De Bruyne, a izašao je Mertens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------------

45' + 1' - Kraj prvog poluvremena...

44' - Belgija je imala nelošu priliku iz slobodnog udarca s nekih 30-ak metara iskosa s desne strane, ali Carrasco je gađao na drugu stativu i puknuo je loptu u gol-aut. Samo jedan jedini udarac Belgija je imala prema golu Danske. S druge strane Danska je osam puta prijetila i tri put u okvir.

40' - Ništa od Belgije nismo do sada vidjeli. Riječ je o favoritu za osvajanje Eura, ali ako će ovako igrati bit će prava sreća ako prođu skupinu.

35' - Damsgaard je sada opet iskoristio pogreške u obrani Belgije i pokušao je plasirati u donji desni kut Courtoisa, ali promašio je za par centimetara.

30' - Stoper Belgije, Denayer, igra vjerojatno najgoru utakmicu karijere, veoma je nepouzdan, konstantno griješi u predaji lopte i očito nema baš neku koheziju sa suigračima u zadnjoj liniji. Da se nas pita, prvi kandidat za izmjenu.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

27' - Malo se smirio tempo, ali Belgija gubi nenormalno puno lopti, a Danci gotovo svaku vrlo dobro iskorištavaju, doduše, nema golova, ali ne može se reći da nisu blizu novog pogotka.

21' - Otišli su malo na hlađenje Danci. Belgija sada ima kontrolu, ali posjed im je jalov jer konkretnih akcija nema.

16' - Belgija je neprepoznatljiva. Danci igraju sjajan visoki pressing, a Belgija gubi lopte u najopasnijim zonama i gotovo svaki napad Danaca opasan je po vrata Courtoisa. Sjajna utakmica.

Image
PREDIVNA GESTA /

Pogledajte kako su Danci i Belgijanci zajedno usred utakmice iskazali podršku Christianu Eriksenu

Image
PREDIVNA GESTA /

Pogledajte kako su Danci i Belgijanci zajedno usred utakmice iskazali podršku Christianu Eriksenu

13' - Uuuuuuu, Pouslen je sada sjajno centrirao na petarac za Damsgarda, ali uspjeli su to nekako očistiti Belgijanci. Danska igra fantastično!

10' - Utakmica je prekinuta kako bi se odala počast Eriksenu. Navijači plješću, izvijesili su transparent podrške, a igrači i suci svi aplauzom nagrađuju hrabrog Eriksena. Inače, ovo je inicijativa koju je pokrenuo Romelu Lukaku.

9' - Uskoro će se prekinuti utakmica kako bi se odala počast Eriksenu, tako je barem najavljeno.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

7' - Igra se luda utakmica. Minutu nakon gola Danske, Belgija je opasno prijetila i zamalo zabila, nakon toga uslijedila je nova serija napada Danaca i zamalo su zabili i drugi pogodak, ali nedostajalo je malo preciznosti. Iznenađujuće dinamična i atraktivna utakmica.

2' - GOOOOOOOOOOOOL! Poulsen je zabio nakon katastrofalne pogreške u obrani Belgije. Denayer je amaterski dao loptu u noge Dancima i to na 30-ak metara od gola, zatim je do lopte došao Poulsen i ovaj je hladnokrvno zabio s ruba kaznenog prostora za 1:0 i erupciju oduševljenja na stadionu.

1' - Počela je utakmica.

-----------------------

U srijedu je objavljeno kako će utakmica između Belgije i Danske, koja se igra u četvrtak u 18 sati, u desetoj minuti biti prekinuta kako bi igrači i svi na stadionu mogli pljeskom poslati podršku Eriksenu.

Pogledajte najavu utakmice između Hrvatske i Češke:

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo