POTRESNA PRIČA ISTINSKOG HEROJA / Kapetan Danske spasio je Eriksena, a sada je odlučio prvi put progovoriti o nesreći: 'Nikada nećemo zaboraviti tu noć'

Image
Foto: Profimedia

Kada se Eriksen srušio u roku od nekoliko sekundi prema njemu su se sjurili prvo njegovi suigrači, to jest kapetan Simon Kjaer

21.6.2021.
17:00
Profimedia
VOYO logo

Milijuni gledatelja ostali su šokirani prizorom na otvaranju Europskog prvenstva kada je danski nogometaš Christian Eriksen usred utakmice s Finskom doživio srčani udar i srušio se na travnjaku. Bio je to istinski šok za sve koji su gledali utakmicu, ali niti približno onakav kakav su doživjeli njegovi suigrači i prijatelji na terenu. A upravo su oni ispali i najveći heroji ove strašne nesreće.

Kada se Eriksen srušio u roku od nekoliko sekundi prema njemu su se sjurili prvo njegovi suigrači, to jest kapetan Simon Kjaer, koji mu je izvadio jezik i postavio ga u pravilan položaj, a zatim i medicinska služba. U trenucima kada su Eriksena reanimirali i ukazivali mu pomoć, pored njega je bio upravo Kjaer, a igrači Danske su formirali živi zid oko njih kako svijet i navijači ne bi morali gledati nemile scene. Formiranje živog zida orkestrirao je upravo najpribraniji Kjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST S EURA /

Christian Eriksen poslije uspješne operacije izašao iz bolnice: 'Hvala vam svima...'

Image
NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST S EURA /

Christian Eriksen poslije uspješne operacije izašao iz bolnice: 'Hvala vam svima...'

Kajer je u svoj toj strci uspio uhvatiti i Eriksenovu djevojku Sabrinu Kvist Jensen koja se sjurila na travnjak kako bi vidjela što je s njim, ali Kjaer ju je zadržao podalje od njega i tješio ju je.

Image
Foto: Profimedia

Bio je silno potresen

Eriksena su na koncu oživjeli i transferirali u bolnicu, a potpuno rastresena ekipa Danske je nastavila s utakmicom i Kjaer je igrao sve do 63. minute kada je morao izaći jer psihički nije mogao izdržati. Izbornik Kasper Hjumland morao ga je zamijeniti, a kasnije je otkrio i koliko je Kjaer zapravo bio potresen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kjaer je bio previše potresen da bi igrao i morao je napustiti teren. Sve što se događalo duboko ga je dirnulo i potreslo jer su on i Christian veliki prijatelji. Nismo bili sigurni može li Kjaer uopće nastaviti utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram igrati u takvoj situaciji, ne znam što bih napravio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni", rekao je Hjulmand.

Image
Foto: Profimedia

Cristian Eriksen na travnjaku, ukazuje mu se liječnička pomoć, trenutak kad ga reanimiraju na Euru u Kopenhagenu

Nakon svega se oglasio

A samom Kjaeru trebalo je čak osam dana da progovori o strašnom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od nas je na Christianov kolaps reagirao prema emocijama koje su nas vodile. Osim toga, krasi nas sjajan momčadski duh i to nam je jako važno. Nitko od nas nikada neće zaboraviti tu noć. Kao što je rekao izbornik Kaspar Hjulmand, zahvalni smo na tome što je Christian sada dobro i što se vratio obitelji", rekao je Kjaer i zatim naglasio...

"Moram spomenuti i naše navijače. Podrška kakvu su nam pružili protiv Belgije bila je nešto najluđe što sam iskusio. Na Parkenu uvijek naprave odličnu atmosferu, ali ovo je bilo nedoživljeno i nadam se da će to prirediti i protiv Rusije", rekao je Kjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo