POVIJEST SE PONAVLJA? / Konačno stigao odgovor zašto Vatreni trenutno imaju ogroman problem

Image
Foto: Profimedia

Svoja predviđanja podijelili su na konferenciji za medije u utorak ujutro hrvatski reprezentativci Milan Badelj i Luka Ivanušec

8.6.2021.
11:11
Profimedia
VOYO logo

Još au tri dana ostala do otvorenja Europskog prvenstva. Hrvatska reprezentacija u nedjelju će igrati protiv Engleske na Wembleyu, a rezultati u pripremnim utakmicama nisu bili baš bajni.

Posljednji poraz od Belgije dodatno je poljuljao nade u ostvarenje velikog rezultata, no Vatreni su uvjereni da će na Europskom prvenstvu ostvariti puno. Svoja predviđanja podijelili su na konferenciji za medije u utorak ujutro hrvatski reprezentativci Milan Badelj i Luka Ivanušec. Badelj, jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, govorio je o svojoj ulozi na predstojećem Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik je taj koji mora prelomiti i odlučiti se za ono što je najbolje i što će nam donijeti rezultat. Obavezno je staviti se u funkciju momčadi i biti spreman igrati, ako treba i pet, deset, 20 minuta, ovisno koliko dobije šansu", rekao je Badelj koji je govorio i o mladim nadama Hrvatske.

"Ova je momčad dobar spoj mladosti i iskustva, priključili su nam se Ivanušec i Gvardiol, ali oni su stvarno dobri igrači i trebalo im je samo nekoliko treninga da se prilagode. Ivanušec ima veliku kvalitetu i glavu, Joško po igri djeluje kao da ima 27 godina i kao da je na vrhuncu svoje karijere. On je predodređen i želim mu samo da ga zaobiđu ozljede. Svjetla je budućnost hrvatskog reprezentativnog nogometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto promašujemo

Osvrnuo se Miki i na atmosferu u reprezentaciji nakon poraza te objasnio zašto Hrvatska nije bila dobra u realizaciji šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozitivniji rezultati bi nam donijeli bolju atmosferu. Ove utakmice u posljednje vrijeme su bile slične kao i prije Rusije. Nismo bili briljantni, ali najviše zbog fizičke pripreme. Najviše smo razočarali u završnicama akcija gdje je najviše koncentracije potrebno. Kažem, tako je bilo i prije Rusije", objasnio je Badelj.

Pitali su ga novinari i koga bi iz Rusije želio vratiti u reprezentaciju danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz srca bih rekao Pivarić. Ako ne on, onda Pjaca, ali i to je iz srca. Imaju i jedan i drugi kvalitetu da budu tu", zaključio je Badelj.

Image
HRVATICE OSVAJAJU EUROPU /

Naše cure bez problema bi prošle skupinu na Euru, unatoč žestokoj konkurenciji

Image
HRVATICE OSVAJAJU EUROPU /

Naše cure bez problema bi prošle skupinu na Euru, unatoč žestokoj konkurenciji

Ivanušec: 'Moram zaboraviti na umor'

Luka Ivanušec, jedan od najmlađih Vatrenih, govorio je također o svojim očekivanjima na ovom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim i treniram, a sad je na izborniku da odluči kakvu ću ulogu imati. Spreman sam ako dođe situacija za igru. Ali tu su igrači koji su izgradili svoje ime, a ja sam tu prvi put. Ne mogu reći hoću li dobiti minutažu ili ne", rekao je Ivanušec pa dodao:

"Drago mi je što sam uvršten u najbolju momčad U21 Europskog prvenstva. Umor je prisutan, ali ne mogu o tome razmišljati sad kad sam u A reprezentaciji. Jednostavno moram na to zaboraviti. S izbornikom sam razgovarao i rekao mi je da sam tu i da moje vrijeme dolazi. Moram samo trenirati i raditi i čekati svoju priliku“, zaključio je Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo