DALIĆ NAKON VELIKOG TRIJUMFA / Zlatko Dalić obratio se naciji nakon trijumfa nad Škotskom

Image
Foto: Profimedia

Zlatko Dalić dan nakon pobjede nad Škotskom i plasmana u osminu finala Eura

23.6.2021.
13:12
Profimedia
VOYO logo

Dan nakon pobjede nad Škotskom i plasmana u osminu finala Eura, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izašao je pred novinare putem video konferencije i odgovarao na njihova pitanja. Ponovno se izbornik Vatrenih osvrnuo na kritike odnosno podršku koju, po njemu, Hrvatska nema...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nakon ove naše utakmice, kreće Euro za navijače'

"Smeta mi što Hrvatska nema potrebnu podršku. Napadima na nju nema mjesta. Nema ni raskola u Rovinju ali ima nezadovoljnih, ne možeš biti sretan na tribini i ja to podržavam", istaknuo je Zlatko Dalić.

13.56 - "Nakon ove naše utakmice, kreće Euro za navijače. Samo da mi budemo pravi i dobri, da se naš put nastavi u Kopenhagenu. Moramo napraviti dobar skauting i dati sve od sebe u ponedjeljak. Nije to to, nije to gotovo, moramo biti koncentrirani. Moramo biti maksimalno motivirani, spremni, onda možemo očekivati dobar rezultat i velike stvari. To je naš zadatak u stožeru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.55 - "Očekujem veliku podršku u Kopenhagenu. Očekujem da će navijači doći iz cijele Europe, to će nam značiti jako puno".

13.53 - "Defenzivne prekide smo radili jako dobro. Tu smo bolji nego prije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.51 - Ima li Hrvatska dubinu i jaku klupu?

"Ja bih se složio i kazao da ima jako dobru klupu, širok roster, dubinu, jer nama su na klupi igrači koji mogau dovesti živost i dinamiku. Hrvatska dugo ovakav roster, izbor, širinu nije imala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš cilj je proći osminu finala'

13.50 - Slažete li se s tim da će Hrvatskoj sada biti lakše?

"Da ali moramo se spustiti na zemlju, ne smijemo poletjeti i odvesti nas u krivom smjeru. No, samopuzdanje je skočilo, velika vjera postoji. Naš cilj je proći osminu finala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA NJIHOVOJ STRANI /

Mourinho je jučer navijao protiv Hrvatske, otvoreno je rekao i zašto

Image
NA NJIHOVOJ STRANI /

Mourinho je jučer navijao protiv Hrvatske, otvoreno je rekao i zašto

13.44' - Koliko su kritike novinara bile vaše pogonsko gorivo?

"Ništa ne čitam pa ne znam ali mi kažu. Ja nisam nikad protiv kritike, ona treba biti dobronamjeran, pozitivna i korisna. Nikad nisam, niti se obračunavam s kim, ja samo hoću da se Hrvatska podržava. Jer, ne možemo govoriti o nečem lošem a još smo živi. Ljudi imaju pravo govoriti što hoće ali mi smeta što Hrvatska nema potrebnu podršku. Takvim napadima nema mjesta, pogotovo zločestim i nedobronamjernim. Nemam se s kime obračunavati, niti me briga. Moramo se fokusirati. Nema raskola u Rovinju ali ima nezadovoljnih, ne možeš biti sretan na tribini i ja to podržavam. No, mi smo sad kompaktni, sastančimo svakog dana i to nam je cilj. Ne mogu svi biti sretni, tri moraju biti na tribinama. Škorić i Bradarić su jučer bili na tribini, teško mi je to, isto kao i Oršića. Njihove strane, pozicije su bile pune. Mi na lijevoj strani imamo 4 igrača i svi isti profil".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vlašić je u fazi obrane pokrivao desnu stranu, igrao je poludesno, ulazio u međuprostore i radio kaos'

13.41 ' - Kako ste vidjeli Juranovićev nastup i slavlje Luke Modrića, kao i pozicija Nikole Vlašića?

"Šime Vrsaljko je naš standardni desni branič, treća bi bilo preopasno za njega. Za Juranovića smo znali da naprijed može napraviti puno i s tim smo pogodili. Vlašić je u fazi obrane pokrivao desnu stranu, igrao je poludesno, ulazio u međuprostore i radio kaos. Kramarić nije bio desno krilo, u igri su zahtjevi bili drugačiji. Nikola je imao probleme zadnjih 15 dana, nije bio spreman ali sad je bio, tako da je to ono što me veseli. Moram istaknuti jednog igrača a to je Ivan Perišić. On nosi Hrvatsku. Ivan je uz ostale napravio jako puno, moram ga istaknuti iako ne volim isticati pojedince. Luka? On doživljava reprezentaciju kao najsvetije. Potrošio se ali ga je nagradilo. Njegova proslava govori koliko mu je to značilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.39' - "Idemo korak dalje. Idemo utakmicu po utakmicu".

13.36 - Jesmo li sad napokon našli postavu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li znali u Rusiji ekipu? Svatko od vas je znao koja ekipa je igrala u Rusiji, ovog puta se tražimo još uvijek. Nisam osoba koja voli puno kemijati ali morali smo tako. Nisam pobornik miksanja, mijenjanja ekipe nego pobornik naći najbolje. Uvijek je nešto bilo, uvijek je bila viša sila i sad će biti viša sila".

'Ne bih htio Španjolsku'

13.35 - "Rado bi se vratili u šumsku rapsodiju u Rusiju, želje u osmini finala, može bilo tko. Nekako bi radije izbjegao Španjolsku. Oni bi za nas bili najteži. Ozbiljno ćemo se pripremiti za tu utakmicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.34 - Počinje presica - "Nećemo rušiti tradiciju, vidjeli smo slike s puta natrag, kakva je bila noć, kako se osjećate dan nakon?

"Isti scenarij, malo smo proslavili. Odigrali smo dobru utakmicu. Zadovoljni smo time. Treba se sad pripremiti za osminu finala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.14 - Za 16 minuta počinje presica HNS-a, odnosno izbornika Zlatka Dalića.

Dan nakon velike pobjede Vatrenih na Euru na Hampden Parku protiv neugodne Škotske i plasmana u osminu finala natjecanja, Zlatko Dalić izlazi pred novinare u Rovinju putem video konferencije, gdje će odgovarati na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je rekao na poluvremenu, kako je vratio momčad u život?

"Da nastave u istom ritmu, imali smo problem, nakon prvog gola bili smo presigurni i prespori i previše smo vjerovali u sebe, pa smo im dozvolili sitnim greškama da se vrate u utakmicu, primili smo taj gol, ali nismo posustali. Imali smo tu snagu i vjeru, pokazali smo da možemo i idemo dalje mirno staloženo i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dati gol. Nije lako protiv ovakve momčadi, protiv ovakvih navijača, ali kasnije smo pokazali svoju kvalitetu i snagu", rekao je Dalić jučer nakon utakmice za kameru HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li zadovoljan igračima, pogotovo ovim novim?

"Uvijek sam zadovoljan s igračima i ne mogu ništa reći protiv njih. Nije bilo lako pogotovo Juranoviću, koji je debitirao na velikom natjecanju, mala nesigurnost kod njega i Gvardiola, no bili su sjajni kao i svi drugi, ali pohvale svima bili smo ekipa i to je najbitnije", izjavio je bio izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko nas čeka?

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su Vatrenima plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska - Češka.

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Slovačka (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo