NOGOMET SE VRAĆA KUĆI / Englezi pregazili Ševčenkovu Ukrajinu i izborili polufinale, dva Harryja i Henderson bacili naciju u trans

Image
Foto: Profimedia

Engleska će u polufinalu igrati protiv Danske

3.7.2021.
22:56
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem susretu četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Engleske je u Rimu pobijedila Ukrajinu sa 4-0. Golove za Englesku zabili su Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46) i Jordan Henderson (63).

"Gordi Albion" je poveo već u 4. minuti golom Harryja Kanea na odličnu asistenciju Raheema Sterlinga. Napadač Manchester Cityja je sjajno gurnuo loptu u prostor, a Kane je bio brži od ukrajinske obrane svladavši vratara Buščana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada Engleza

U nastavku prvog dijela Ukrajina je imala dvije izgledne prilike za izjednačenje, ali nije uspjela svladati Jordana Pickforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak bliže pobjedi Englezi su načinili već u 46. minuti. Luke Shaw je ubacio iz slobodnog udarca, a Harry Maguire glavom zabio za 2-0. Samo dvije minute kasnije sve je bilo gotovo. Engleska je izvela brzu akciju, opet je Shaw ubacio, a Kane glavom pogodio za 3-0. Golijada se nastavila u 63. minuti. Mason Mount je ubacio iz kornera, a Henderson glavom zabio za 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale Engleske i Danske

Zanimljivo, Engleska je do polufinala stigla bez primljenog gola, s razlikom pogodaka 8-0. Englezima će to biti treće polufinale u povijesti, a dosadašnja dva su izgubili. Na EP-u 1968. godine Engleska je izgubila od Jugoslavije sa 0-1, a 1996. od Njemačke nakon izvođenja jedanaesteraca.

Ukrajince može utješiti kako je već plasman u četvrtfinale njihov najveći uspjeh na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska će u polufinalu, 7. srpnja u Londonu igrati protiv Danske koja je u pobijedila Češku sa 2-1. U drugom polufinalu 6. srpnja, također u Londonu igrat će Italija i Španjolska. Finale je 11. srpnja, također na londonskom stadionu Wembley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

Četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva

Ukrajina - Engleska 0:4 (4', 50' Kane, 47' Maguire, 63' Henderson)

Ukrajina: Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Krivcov, Matviyenko, Mykolenko; Sydorchuk, Zinchenko, Shaparenko; Yarmolenko, Yaremchuk

Engleska: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Sancho, Mount, Sterling; Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

77' Lineker je najbolji strijelac Engleza na velikim natjecanjima, a Kane mu puše za vratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Makarenko je oprobao svoj udarac, ali je Pickford budan i odbija loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Imali smo četiri zamjene. Kod Ukrajine je na terenu Makarenko umjesto Sydorchuka. Kod Engleza čak tri promjene! Trippier mijenja dvostrukog asistenta Shawa, Rashford umjesto raspoloženog Sterlinga, a mladi Bellingham ide na teren umjesto sjajnog i pouzdanog Phillipsa. Southgate je očito zaključio kako nema potrebe za daljnjim umaranjem svojih udarnih snaga.

63' GOOL! Ima li kraja ukrajinskoj muci? Mountov nabačaj iz kornera u zgoditak je pretvorio Jordan Henderson ni 10 minuta nakon što je ušao u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Samo je Bushchanova bravura zaustavila Kaneov hat trick! Korner za Engleze.

57' Henderson ulazi na teren umjesto Ricea!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Twitter pun engleskog slavlja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' GOOL! Ukrajinci se još nisu oporavili od šoka, a već su primili još jedan! Shaw he ovog puta pronaša glavu Kanea koji loptu šalje kroz noge Bushchana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' GOOL! Shaw je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane i sjajno pronašao Maguirea koji loptu zakucava za 2:0!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45' Igrat će se još tri minute prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Ukrajina je ponovno došla u šesnaesterac Engleza. Nakon odbijenog nabačaja, Shaparenko je natrčao i čvrsto potegnuo loptu malo dalje od engleskih vrata.

39' Još jedna lijepa akcija Engleske po njihovoj lijevoj strani. Ovog puta Shaw se probio i dao povratno za novog klupskog suigrača. Sanchov udarac ponovno ide ravno u Bushchana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Tek što je kročio na teren, Tsygankov već radi nered po engleskoj obrani. Ipak, nakon povratne lopte, šut Zinchenka završava u bloku.

35' Kryvtsov napušta igru zbog ozljede te je Andriy Shevchenko prisiljen na teren poslati Tsygankova.

33' Ponovno Sterling radi problema po desnoj strani ukrajinske obrane. Nakon njegova ubačaja, lopta se odbila na nogu Riceu koji puca silovito, ali ravno u Bushchana.

29' Ubačaj Shawa pronalazi Kena koji glavom puca iznad ukrajinskih vrata.

28' Prekršaj za Englesku u zoni pogodnoj za ubačaj pred vrata.

18' Nakon pogotka Engleske, Ukrajina je preuzela kontrolu nad posjedom i pokušava naći put do vrata Pickforda.

5' Legende engleskog nogometa su se odmah oglasile na Twitteru.

4' GOOL! Sterling je povukao loptu s lijeve strane i prekrasnim pasom raspolovio ukrajinsku obranu i izbacio Kanea jedan na jedan s Bushchanom. Engelska vodi 0:1, i to u četvrtoj minuti!

1' Počela je utakmica.

19:39 - Stigli su sastavi. Jadon Sancho započet će prvu utakmicu na Euru u tjednu kad je potpisao za Manchester United. Nije moglo bolje za mladog Engleza.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo