BILIĆ ŠKOTIMA REKAO ŠTO MOGU OČEKIVATI U SRAZU S VATRENIMA / 'Pod ogromnim smo pritiskom, ispadanje s Eura bi bilo jako bolno...'

Image

Bilić trenutno sjedi na klupi kineskog prvoligaša Beijing Guoana

22.6.2021.
13:42
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji trenutno vodi kineski Beijing Guoan, Slaven Bilić, za škotski list The Herald najavio je utakmicu Hrvatske i Škotske u posljednjem kolu skupine D na Europskom prvenstvu.

Image
DALIĆEVA MOMČAD ZA KLJUČNU UTAKMICU /

Ovo je sastav u kojemu bi Vatreni mogli istrčati protiv Škota

Image
DALIĆEVA MOMČAD ZA KLJUČNU UTAKMICU /

Ovo je sastav u kojemu bi Vatreni mogli istrčati protiv Škota

Vatreni trenutno nisu u bajnoj poziciji, nakon prva dva kola na kontu imaju samo jedan bod i posljednje kolo odlučit će njihovu sudbinu na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D trenutno vode Engleska i Češka koje imaju četiri boda, dok se Hrvatska i Škotska nalaze na trećem i četvrtom mjestu s po jednim bodom te će im trebati pobjeda da se mogu nadati prolasku u sljedeću fazu.

"Naravno da nas mogu pobijediti. Iskreno, nisu imali sreće u utakmici protiv Engleske. Mi smo pod ogromnim pritiskom, od strane medija i igrača. I dalje smo viceprvaci svijeta tako da bi za nas ispadanje bilo bolan udarac. Ali i škotski igrači su pod pritiskom, ne negativnim pritiskom, već pritiskom koji dolazi iz njih samih. Ovo je njihov san", prokomentirao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti dobili samopouzdanje

"Škotski reprezentativci igraju za Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Aston Villu, Southampton, Celtic, Rangerse.... To su ogromni klubovi i oni su tamo s razlogom, jer žele pobijediti", rekao je Bilić pa upozorio Škote:

"Kako bismo prošli dalje, trebat ćemo igrati puno bolje da pobijedimo Škotsku. Škoti su odigrali sjajnu utakmicu protiv Engleske i dobit će e samopouzdanje koje su možda malo izgubili nakon poraza od Češke. Vratili su zamah i sigurno će gorjeti jer se nalaze u situaciji da će proći ako nas pobijede. Ako ovu Hrvatsku uspoređujemo s Hrvatskom koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva, ova Hrvatske je izgubila neke stvari i moramo ih pronaći. Mlađim igračima koji igraju na prvom turniru treba malo iskustva, Igrači koji su bili u najboljim godinama u 2018. morali su platiti cijenu za to u 2008., 2010., 2012.... Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali ipak na papiru barem mislimo da imamo bolje pojedinačne igrače od Škotske", smatra bivši hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još uvijek u veznom redu imamo igrače kojima se možda može suprotstaviti samo Francuska. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, vrlo malo svjetskih momčadi ima takvu kvalitetu u veznom redu. Jezgra našeg tima bila je u situacijama kada moraju pobijediti u utakmici i znaju igrati takve utakmice na turnirima. Veliki dio naše ekipe bio je u finalu Svjetskog kupa i trebali bismo znati kako reagirati. No, to moramo pokazati na terenu", poručio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo